1 יול' 2025
המייל האדום
חדשות ירושלים
מזג אוויר בירושלים
שכונות
ספורט
נדל"ן
רכילות
בריאות
פנאי ואוכל
המיוחדים
כל הערים
חדשות ירושלים
מזג אוויר בירושלים
שכונות
ספורט
נדל"ן
רכילות
בריאות
פנאי ואוכל
המיוחדים
כל הערים
עבור עיר
המייל האדום
נגישות
תגיות
אוכל
היוזמה המופלאה של שיר עוזיאל: להכיר את החטופים דרך האוכל
את סיפוריהם של 50 חטופות וחטופים, עם מתכוני המאפים האהובים עליהם, הפכה שיר עוזיאל ל"טעם של בית", אתר צבעוני ומעורר תיאבון. מאות אלפים כבר נכנסו, קראו, אפו, הגיבו, הפיצו והעלו חיוך על פני המשפחות. "הצלחתי לגרום לאנשים להכיר את החטופים דרך האוכל שהם אהבו"
מירית קושניר סטרומצה
|
26.04.24
סיר הצגה: מאלובה כשרה לפסח עם קציצות בקר
את המאלובה תמיד כיף להכין, גם בגלל אפקט השואו של הפיכת הסיר. דורש השקעה, אבל המאמץ משתלם בהחלט
פיני לוי
|
18.04.24
תבואו רעבים: שני סירים חגיגיים ועוגה מנצחת לארוחת ליל הסדר
כתף טלה עם תפוז ושקדים ירוקים, קציצות דג ברוטב חמצמץ ועוגת אגוזים משלושה מרכיבים: קבלו את התפריט שיסדר לכם את ערב החג
פיני לוי
|
11.04.24
רגע לפני פסח: קצביית בוטיק חדשה נפתחה בשכונת מלחה בירושלים
ליאון אביטבול גמליאל קריספל, שני חברים טובים, החליטו לפתוח ביחד את קצביית ״גמליאל״ שיציע מגוון של נתחים. ״אני וליאון חברי ילדות מאוד טובים והוא קצב ואני מת על בשר אז מכאן הגיעה ההחלטה לעשות משהו יחד״ סיפר קריספל
חנית ריקן
|
07.04.24
תוספת לכריך, שדרוג לסלט: קציצות כרובית משגעות
טיגון לביבות מפרחי כרובית עם תוספת של רוטב לימוני חמצמץ נהדר, יוצר ארוחה טעימה, קלילה ומזינה גם עבור צמחונים
פיני לוי
|
04.04.24
מסעדה חדשה נפתחה במתחם התחנה הראשונה בירושלים
אחרי שקפה לנדוור נסגר, ״מוו״ מחליפה אותו ומבקשת להביא את סגנון הסטייק האוס לבירה, עם מנות גדולות במיוחד ״כמו בדיינרים באמריקה״. אז מה בתפריט?
חנית ריקן
|
02.04.24
תתכוננו לקבל מחמאות: עוף על לאפה עם בצל מתובל
קבלו מנה קלה להכנה, שמאפשרת קיצורי דרך: עוף על פיתה או לאפה עם המון המון בצל מתובל בסומק וצנוברים. ובפינת הצבע: סלט עגבניות שמש וטחינה ירוקה
פיני לוי
|
28.03.24
המבורגר בדרך לחו"ל: זו המסעדה שתוקם בנתב"ג
קבוצת המסעדות BBB זכתה במכרז להקמת ותפעול מסעדת המבורגרים בשדה התעופה בנתב"ג, תחת המותג MOSES. זו הפעם הראשונה בה קבוצת BBB נכנסת לשירותי ההסעדה בנתב"ג. ומה יהיה שם המסעדה?
גאיה ניר
|
24.03.24
מסתובבים, טועמים, אוכלים: חודש המטבח הישראלי מגיע לירושלים
האירוע הקולינרי יצויין ב-3 מסעדות ירושלמיות וישלב בתוכו ארוחות, סיורים ואירוח בבתי השפים. ה'בית׳ בקולינריה המקומית מקבל משמעות גדולה דרך מנות, זיכרונות, מסורות עבר והשפעותיהן על ההווה
חנית ריקן
|
23.03.24
משנכנס אדר מרבין בכיסונים: הגרסה הביתית לקרפלך מפנקים
בפורים נהוג לאכול כיסונים. אז לא משנה מאיזה עדה אתם, קבלו את המתכון של פיני למאכל האהוב, הכולל בצק במילוי תפוחי אדמה או בשר מתובל
פיני לוי
|
21.03.24
הזמנתם מקומות במסעדה ולא הגעתם, כמה זה יעלה לכם?
בני זוג שהזמינו מקומות במסעדת שף השאירו מספר כרטיס אשראי לביטחון. אחרי שלא הגיעו, גילו השניים שההברזה עלתה להם ביוקר
גיל בן נון
|
18.03.24
הכוכב של משלוח המנות: חטיף מטוגן מתוק ומתפצח
פורים הוא הזדמנות לפנק את הילדים עם חטיף שמשתלב נהדר במשלוח המנות. ויש גם טיפ: זה הבצק שיגרום לו לספוג מעט מאוד שמן
פיני לוי
|
14.03.24
קלי קלות: מרק עגבניות כייפי עם כופתאות עוף
מנה חמה מושלמת לחורף שהילדים מאוד אוהבים. ויש גם תוספת מיוחדת של פסטו, שמשדרגת פלאים את המתכון
פיני לוי
|
07.03.24
אחרי 8 שנים: בר שהיה פתוח בשבת בירושלים ייסגר
עוד מוסד קולינארי ירושלמי הפועל בשבתות נסגר - הפעם מדובר בסניף המקומי של בר 55 במתחם פלאנט שיקיים הלילה (חמישי) "מסיבת סגירה" אחרי שפעל במקום 8 שנים
קותי פונדמינסקי
|
07.03.24
ירוק עולה: מפגש פסגה בין קציצות, שום ונענע
פיני מכין מתכון מהמטבח העירקי הכולל קציצות ברוטב נענע ושום ירוק חמוץ-מתוק. התוצאה: מקבץ טעמים עזים אבל מאוזנים, שמשתלבים מצוין עם אורז מלא בהפתעות
פיני לוי
|
29.02.24
יש בר יין חדש בירושלים והוא פתוח בשבת
החבר׳ה שהביאו לבירה את מסעדת ׳אדום׳ האהובה, פותחים בר יין חדש במרכז העיר. בתפריט יחכו לכם כ-150 סוגי יינות מכל היבשות: מלבנים קלים ורעננים ועד ליינות אדומים עוצמתיים ועשירים. ויש גם מה לאכול
חנית ריקן
|
25.02.24
טעים וגם בריא: מרק קוסקוס מושלם עם ירקות שורש
העיתוי: שיא העונה של ירקות השורש. המתכון: מרק קוסקוס מושלם, כמובן ללא אבקות מרק. אבל יש גם הקלה למבשלים ־ מותר להשתמש בקוסקוס אינסטנט
פיני לוי
|
22.02.24
מאפה הבשר המושלם: לחמה בעג'ין, ישר מהמטבח הטורקי
בשבוע הזה, שבו מתערבבות חדשות טובות ורעות, לחמה בעג'ין הוא מתכון שמעניק קצת אושר ושקט. כך תכינו 60 יחידות של המאפה הטורקי הידוע
פיני לוי
|
15.02.24
בשיא הקור הירושלמי: הזדמנות טעימה לאכול בישולי פתיליות
מסעדת 'O2' במלון ענבל השיקה את הפרויקט הקולינרי השנתי שלה, שהפעם יתמקד בריחות ובטעמים של פעם, באמצעות שיטת הבישול המסורתית בסירי ענק על פתיליות
חנית ריקן
|
08.02.24
מבצע פסטה: הילדים יעופו על הבולונז הזה
צלחת של מאמות שכל ילד ישמח לקבל: סוג של בולונז מקומי בגירסה סורית-חלאבית. כדי שזה יצליח, חשוב להשקיע בהכנת ציר עוף שיחבר בצורה מושלמת בין כל הטעמים
פיני לוי
|
08.02.24
כתבות קודמות
כתבות נוספות