מסעדת ׳אדום׳, אחד מהמוסדות הקולינריים המפורסמים והידועים של ירושלים, עזבה את מתחם התחנה הראשונה אחרי 12 שנים, וחוזרת למרכז העיר.
המיקום החדש של מסעדת 'אדום' (אדום על הגג, עד שיימצא הלוקיישן החדש בחודשים הקרובים) הוא לא יותר מהברקה מפתיעה במיוחד. על גגו של מלון 'בראון JLM' שבקומתו הראשונה מאכלס את בר היין של הקבוצה blend-5 תמצאו את המסעדה ממש כפי שזכרתם אותה רק באווירה שונה לגמרי. לרחבה האינטימית עם שולחנות העץ והמפות הלבנות, האקסוסוריז שכל כך אפיין את המסעדה מתווסף אוויר הרים צלול כיין כיאה לרופ טופ אירופאי לא פחות.
המקום אומנם קטן יותר מהמסעדה המקורית אבל נראה שדווקא זה מאחד את הסועדים עם אנשי המטבח והצוות. "בתקופה שאין תיירים כל כך בארץ" מסביר אחד הבעלים נעם ריזי, "לראות אתהלקוחות הירושלמים שלנו מגיעים ומצביעים ברגליים במקום שהוא הבית שלהם זה מחמם את הלב. הקונספט אינטימי ואנחנו ממש מארחים אחד על אחד"?
מה נאכל? שף מוטי דוד ממשיך את היצירתיות והאוכל המוכר של אדום עם בשר איכותי, פירות ים ואוכל ישראלי עכשווי. בתפריט שני סוגי סלטים, ירוק ליטל ג'ים צרובה, עלים של קיץ, מלפפון, בצל ירוק, פלפל חריף, פרי העונה, ויניגרט פטל, ברזאולה ובמיה שרי, ענבים, בצל שרוף, צ'ילי, עשבים, לבנה. בראשונות נמצא סשימי דג ים, חציל בחלב, קובנייה עגל ושיפוד מלך היער. בעיקריות יגישו ספגטי לימוני, שיפוד נתח קצבים ושומן טלה, שרימפס בחמאה שום וצ'ילי, קלאמרי ממולא בצ'וריסו, שישברק הפוך, דג ים אפוי, פרוסות סינטה הולשטיין מחוות צוק ושוק אווז על כרוב. כחלק בלתי נפרד מהתפריט יש קינוחים, תפריט קוקטיילים ותפריט יין המייחד את 'אדום'.
מה עוד? למרות שהמסעדה ובר היין הינם שני מקומות נפרדים לגמרי, השילוב של בר היין בקומה הראשונה והמסעדה בקומה השנייה נותנת לבעלים ולמבלים שדרוג רציני. כבר מסמן שארוחה במסעדה הפכה להיות דבר שבשגרה ולאחר מכן הרצון ל'דרינק' במקום קרוב מבלי להזיז שוב את האוטו נותן לקבוצה יתרון גדול. גם במקרה שאין מקום במסעדה, יש יכולת להעביר את המבלים לבר היין שגם שם התפריט עשיר במיוחד.
שימו בוויז: מלון JLM בראון. רחוב הלל 42. ראשון עד שבת מ 18:00.