תבשיל במיה עם רצועות בשר, סיר ביתי שמתאים לעונה החמה.
הבמיה מקלילה את התבשיל, גם התיבול של נענע יבשה וטרייה מוסיף רעננות וקלילות, ורכז הרימונים מביא איתו חמיצות עם עומק. ההכנה די פשוטה אם כי דורשת זמן לריכוך הבשר, ולצד אורז לבן עם אטריות, השילוב מושלם.
זו ארוחה שמתאימה לכל זמן - בשישי בצהריים, בערב שבת, לכל סוף השבוע וגם לאמצע השבוע. ארוחה ביתית, פשוטה ומענגת.
במיה צעירה,רצועות בשר, נענע ורכז רימונים
(סיר משפחתי)
החומרים:
קילו בשר בקר לגולאש – שייטל או מספר 5 רצוי ללא שומן, אפשר להמיר לכתף טלה ללא עצם - חתוך לרצועות או קוביות, מה שאוהבים
2 בצלים קצוצים דק
קילו במיה צעירה: יש קפואה איכותית וצעירה בסופרים, אם משתמשים בטרייה דורש טיפול: קיצוץ הגבעול בקצה, שטיפה וייבוש
5-6 שיני שום פרוסות
1 פלפל חריף בשלמותו
שליש כוס רכז רימונים
2 כפות נענע יבשה
עלים מ-5-6 גבעולי נענע טרייה
2 כפות רסק עגבניות
כפית פלפל שחור גרוס
2 כפות פפריקה מתוקה
חצי כפית כורכום
חצי כפית כמון
ההכנה:
בסיר רחב או מחבת עמוקה מחממים מעט שמן ומטגנים את הבצל הקצוץ עד זהוב קל, מוסיפים את פרוסות השום והפלפל הטרי ומטגנים יחד כמה דקות.
מגבירים לאש גבוהה, מוסיפים את רצועות הבשר ומטגנים היטב מכל הצדדים, עדיף לעשות את זה בשלבים כדי שהבשר לא יגיר נוזלים אלא ייצרב ויקבל צבע יפה.
מוסיפים את רסק העגבניות ומטגנים יחד תוך כדי ערבוב. מוסיפים את רכז הרימונים ושאר התבלינים ומטגנים יחד.
מוסיפים 3-4 כוסות מים רותחים, מביאים לרתיחה, מסירים קצף במידת הצורך, מנמיכים אש ומבשלים עד לריכוך הבשר, בין שעתיים וחצי לארבע שעות, תלוי בסוג ואיכות הבשר.
בסמוך לריכוך הבשר עוברים להכנת הבמיה: שוטפים ומסננים את הבמיה, טרייה או קפואה, מייבשים קלות עם נייר סופג ומטגנים במחבת נפרדת עם מעט שמן תוך כדי ערבוב והקפצה.
מוסיפים את הנענע הטרייה ומיץ מלימון אחד, מעט מלח וממשיכים בהקפצה וערבוב עוד כחמש עד שמונה דקות.
מעבירים ישירות לסיר הבשר, לא מערבבים, מניחים בשכבה מעל הבשר ומנענעים את הסיר, שהרוטב יעטוף את הבמיה, מעבירים לאש קטנה וממשיכים לבשל עוד כ-35 דקות עם מכסה.
הבמיה והבשר סופחים טעמים האחד מהשני והתבשיל מחבר טעמים.
קראו גם:
אורז עם אטריות דקיקות
החומרים:
2 כוסות אורז שטוף ומסונן
כוס וחצי אטריות דקיקות
שמן לטיגון
3 וחצי כוסות מים רתחים
2 כפיות מלח
ההכנה:
בסיר אורז רחב ועמוק מטגנים את האטריות על אש נמוכה עם שמן (כ-4 כפות בערך) עד לקבלת צבע שחום עמוק, חשוב לטגן תוך כדי ערבוב צמוד.
מוסיפים את האורז והמלח ומערבבים תוך כדי טיגון יחד כדקה או שתיים.
מוסיפים את המים הרותחים, מביאים לרתיחה (עם מכסה) עד שהנוזל נספג ונוצרות ארובות.
מנמיכים לאש הכי נמוכה לעוד כ-18 דקות, מכבים ומשאירים סגור עוד כ-10 דקות.