סופה של תקופה: אחרי 52 שנות פעילות ומעבר ממספר חנויות וגילגולים, חנות המתנות והמזכרות ״הפנינג״ שהתחילה כ״קמפוס״, תיסגר בסוף החודש. הסניף המיתולוגי והמוכר ביותר שלה, פעל במשך שנים ארוכות בחלק התחתון של מדרחוב בן יהודה והיה מוקד עליה לרגל, כזה שכל ירושלמי מגיע אליו לפחות פעם בשנה. בלונים משוכללים, גאג׳טים מגניבים שאי אפשר למצוא בארץ, מדבקות, פוסטרים, כרטיסי ברכה וכמעט כל ״שטות״ שעושה טוב על הלב, היה ניתן למצוא בחנות, שהליכה בה הרגישה כמו מבוך צבעוני ומנצנץ.
ההיסטוריה של החנות, מתחילה בשנת 1976. בני ישככר (79), פותח את החנות הראשונה שבכלל נקראה ״קמפוס״, ברחוב יפו מספר 59. לאחר מכן החנות עוברת לרחוב המלך ג׳ורג׳ ובמהרה הופכת להיות אחת מהמפורסמות בעיר, שתוליד לאחר מכן את החנות המפורסמת במדרחוב ולאחר מכן עם פתיחת ״קניון ירושלים״ במלחה, גם סניף שם.
״הגיעו אלינו מכל הארץ״, מספר יששכר. "כשפתחנו לא היה עוד את הז'אנר הזה בארץ והיינו למעשה היחידים, הגיעו אלינו מחוץ לעיר. ריכזנו בחנות אחת את כל המזכרות והטרנדים של אז לבני נוער ובכלל. המוצר הכי נמכר אצלנו במשך ששנים היו הפוסטרים, אפילו פתחנו בשלב מסויים חנות צמודה נפרדת רק לפוסטרים. היו תמונות בגדלים שונים החל מכוכבים של סדרות טלווזיה וקולנוע, להקות רוק, דרך חיות סוסים וחתולים ומה לא. מכרנו אלפים בחודש״.
״היתה לנו מסגרייה פרטית, בקומת מתחת לחנות ומי שרצה גם למסגר את הפוסטר פשוט ירד קומה. היום כבר אף אחד לא קונה ותולה על הקירות בחדר של הילדים פוסטרים. זה עבר מן העולם. אחרי זה הגיע עידן המדבקות ואחרי זה כרטיסי ברכה בכל הגדלים והצורות. כל פעם יש משהו אחר".
אחרי שהבן, רם, השתחרר מהצבא הוא הצטרף לעסק המשפחתי ועד היום הם מנהלים אותו ביחד. רם מספר: "זה מפעל חיים של אבא שלי כמובן וגם עכשיו שלי. אבל העולם משתנה וכמה שזה עצוב הגיע הזמן לסגור ולחשוב לעשות משהו חדש. בנתיים עד סוף החודש אנחנו מחסלים כאן את כל המלאי במבצעים מיוחדים. אחר כך נראה מה נעשה. אנחנו חושבים אולי לפתוח עסק אחר וגם אולי זה כבר לא יהיה בירושלים. אנחנו בהחלט היינו חלק מההיסטוריה של העיר. אבל הגיע הזמן להמשיך". בני מסביר את הסיבה לסגירה: "כשפתחנו את החנות בקניון השכירות אז עמדה על 17,000 שקל לחודש. היום זה מגיע ל 80,000 שקל. יש לנו חנות ענקית של מעל ל 150 מ"ר וקשה להחזיק עסק כזה כיום".
ההצלחה המסחררת של ״הפנינג״ הפכה עם השנים לרשת שמפעילה 36 סניפים ברחבי הארץ. בעוד החנות האחרונה שנותרה בירושלים בקניון מלחה נסגרת, הסניפים האחרים ימשיכו לפעול כרגיל. ובינתיים, אנחנו הירושלמים יכולים רק להגיד תודה על כל השנים ועל אינסוף זכרונות צבעוניים מהחנויות.
עוד בחדשות:
בשנה האחרונה נסגרו שתי חנויות נוספות מיתולוגיות בירושלים. ״פוטו שוורץ״, חנות הצילום הוותיקה במדרחוב בן יהודה, וגם ״אביבית״ שפעלה במרכז העיר במשך 54 שנים. בערב ראש השנה סגרה רחל שטיין (66) את דלת החנות 'אביבית' בפעם האחרונה ואמרה שלום. החנות 'אביבית' נפתחה לפני יותר מחמישה עשורים ברחוב בן יהודה והיתה אחת מהחנויות להלבשה תחתונה הכי מוכרות וותיקות בירושלים. כמעט אין ילדה שגדלה בירושלים שלא הכירה את החנות וקנתה או ביקרה בה.