הסוד הקטן של קטמון: כבר שנה וחצי שהמסעדה הקטנה והמטריפה של שף אבירם חיוקה (פיינליסט של משחקי השף), הנקראת על שמו, צוברת לה לקוחות והופכת להיות שם דבר בירושלים.
לאחרונה, המקום הקטן הידוע כ"חיוקה בקטמון" עשה שדרוג רציני עם הגדלת המטבח ומקומות הישיבה, ולפני כשבועיים נפתח מחדש עם מקום גדול יותר, תפריט משודרג עם שינוי משמעותי מאוד - והכי חשוב: אוכל לשישי שאפשר לקחת הביתה.
החזרה של חיוקה לקטמון ח', שם גדל והתמקם בחנות שלפני 60 שנים הייתה שייכת לסבו וסבתו ושבה היו מוכרים עופות ובשר - עשתה לו רק טוב.
חיוקה בקטמון
(צילום: פרטי)
האכזבות הגדולות מהמטבחים הגדולים של מסעדות שף לא התאימו לאופיו של הבחור שהיום עושה חיל ונראה שמצא את ייעודו. "מצאתי את מקומי ללא ספק. האהבה שלי היא לבשל ואני לא מפסיק ולא אפסיק. אחרי שקצת חששתי לפתוח שנה שעברה את המקום הקטן, השיפוץ והרחבת המקום מגיעים בלב שלם תוך ידיעה שאני עושה את הדברים נכון וטוב.
"חזרתי לשכונת ילדותי ואני מאמין שעם שינוי התפריט שהיה פעם רק פרווה והפך לבשרי, אנשים יתחברו גם לזה. זה שאנשים חוזרים ומביעים בי אמון זה משהו מאוד חשוב לי שלא היה לי אותו במסעדות אחרות שהיו לי או שעבדתי בהן".
מה נאכל? השינוי הגדול בתפריט ובכלל במסעדה הוא הכנת מנות בשריות ולא רק פרווה וכמובן כמות המנות שיכולות לצאת מהמסעדה שהיום יש בה מטבח מקצועי ושלם. בנוסף לתפריט הקבוע שכלל פלאפל/פלאפל עדשים, מעקודה, סביח, חומוס בעבודת יד ועוד נוספו מנות בשריות של שווארמה אסאדו, חזה עוף על הפלנצ'ה, שניצל, סלט עוף ואפילו בורגר הנושא את שמו של חיוקה.
וגם: בימי שלישי יש תבשיל משתנה וביום שישי יש תבשילים כמו קובה, דגים וכו', שאפשר לקחת הביתה.
קראו גם:
מה עוד: אחרי לא מעט שנים בתעשייה ובמטבחים הגדולים, הרצון של חיוקה ליצור מסעדה גדולה, שהיה כבר בהתחלה חלום - התגשם. תושבי השכונה הם אמנם הלקוחות הקבועים והראשיים, אבל יש לא מעט אנשים שמגיעים במיוחד בכדי לאכול מהידיים שלו. כרגע אין שירות משלוחים במקום (זה משהו שיקרה בעתיד) אבל יש אפשרות לקחת טייק אווי בהזמנה מראש או הגעה למקום.
איפה: הנוטרים 1, קטמונים.