בשורות טובות לחובבי הקולינריה בירושלים: כ-9 חודשים אחרי השריפה שפרצה במסעדת "אמא" המפורסמת והאהובה, המסעדה נפתחה מחדש באותו מקום, סמוך לשוק מחנה יהודה.
השריפה פרצה במסעדה ביוני שעבר בשל קצר חשמלי, והיה קיים חשש לקריסת המבנה. "הייתי במסעדה השנייה שלי בקריית ענבים והתקשרו אלי ואמרו לי שיש שריפה בירושלים", נזכר הבעלים יורם בנימין. "השריפה היתה בגג למעלה, היא לא הגיעה לתוך המסעדה. אנשים ישבו בתוך המסעדה ואז השכן אמר - יש לכם שריפה למעלה".
רב-רשף אורן אברהמי, מפקד האירוע בכבאות ציין אז כי "עם הגעתנו למקום הבחנו בלהבות אש שכילו את גג הרעפים של המסעדה. עקב עוצמת האש הוזנקו למקום צוותים נוספים והתחלנו מיד בפעולות כיבוי נמרצות, תוך סריקה יסודית בתוך המסעדה ובמבנים הסמוכים על מנת לשלול הימצאות לכודים". לדבריו, "לאחר סריקות קפדניות לא אותרו לכודים או פצועים. עם זאת, נגרם נזק משמעותי למבנה המסעדה".
לא יודעים שפתוח
בעקבות הנזק הרב, בנימין מודה כי התלבט אם לפתוח מחדש את המסעדה או להישאר רק עם זו שבקריית ענבים. "היו נזקים מאוד גדולים", הוא משחזר. "היו בעיות עם חברת הביטוח והיתה לי עוד מסעדה".
"בסוף החלטתי לשפץ את המסעדה בירושלים מכספי ולפתוח אותה מחדש. סגרתי את המסעדה שבקריית ענבים והתחלנו לעבוד. כל המערכות של מיזוג האוויר ושל מערכת החשמל והאינסטלציה נהרסו, גם במטבח היינו צריכים לשים קרמיקות חדשות. חידשנו את המטבח ואת כל הגג למעלה, ושיניתי את הכשרות לרבנות במקום מהדרין".
קראו גם:
ואיך התחושה עכשיו, אחרי הפתיחה?
"ממש כיף לי עכשיו לבוא, אני ממש מתרגש", הוא מחייך. "פתחנו ב-1 לחודש פברואר, אבל אני מתייחס למסעדה כאילו פתחתי אותה אתמול".
מסעדת "אמא", שמציעה אוכל יום תיכוני, נפתחה ב-1981 באזור שוק מחנה יהודה ונוהלה על ידי הוריו של יורם, עמרם ומרים בנימין, שעלו לארץ - היא מעיראק והוא מכורדיסטן. יורם בנימין (64), המתגורר במושב גבעת יערים, נותר היום לנהל את המסעדה לבדו.
"לא כולם יודעים שפתוח, עוד לא פרסמתי בגלל שאנחנו עוד מתארגנים על כוח אדם", הוא מספר.
מה אתה מאחל לעצמך?
"שהמסעדה תעבוד יפה ושיהיה לי סיפוק, ושאנשים יהיו מרוצים מהמסעדה ומהאוכל - ושלא יהיו יותר שריפות".