תכירו את הנציג השלישי של ירושלים ב"מאסטר שף": יניב שחר (47) הוא אב לארבעה, מתגורר בעין כרם, והספיק כבר להכין קוקילידה בטעם פיסטוק שהמיסה לא רק את הצופים בבית אלא גם את השופטים. שחר נולד בירושלים וכיום מנהל מפעל לעיבוד מתכות בעיר פתח תקוה. שני הנציגים האחרים של ירושלים הם – כיומרס מלכאן שהודח בידיוק אמש, ושרה מלכה.
מי שרשם אותו לתכנית היה אחיו. "הכל בזכות אחי (צוחק), אנחנו שלושה אחים, אני הבכור ותומר הוא האמצעי והוא רשם אותי, ללא ידיעתי. בהתחלה זה הצחיק אותי כשהתקשרו מההפקה של 'מאסטר שף' חשבתי שעובדים עליי. אמרו לי 'הבנתי שאתה בשלן'. התחקירנית אמרה לי שאני דווקא בדיוק מה שהם מחפשים לתכנית. אמרתי שאני מוכן לקחת את הסיכון ולנסות".
באודישן הראשון לתכנית (עוד לפני הצילומים) הוא הכין שתי מנות קובה חמוסטה ובאן ממולא אסאדו מפורק. באודישן שצולם בתכנית הוא בישל קובנה ממולא בשר שריתק את השופטים. "זה חומר של נבחרת אני צופה לך גדולות", אמר אז באודישן השופטת מיכל אנסקי. "הרגשנו צמא של הנפש ושל הגוף לאוכל הזה", אמר השופט אייל שני.
איך הגבת כשבישרו לך שאתה בנבחרת?
"הייתי בטוח שאני הולך הביתה וכשהקריאו את השם שלי - הייתי בהלם. לאורך כל התכנית לא התרגלתי שאוהבים את האוכל שלי".
בבית בעין כרם הוא מבשל לילדיו המון אוכל איטלקי, אסיאתי, והוא אף מכין את הבצק לפסטות.
מאיפה הגיעה האהבה לבישול? "האהבה לבישול נולדה מכוח – אמא שלי ז"ל היתה מאוד חלשה בידיים והיא תמיד היתה צריכה עזרה במטבח, לחתוך ולקצץ. כשהייתי ילד קטן לא היה את השפע שהיה היום, בזמנו הכל היה צריך לחתוך לבד. אבא היה קונה עופות שלמים ואנחנו היינו מפרקים אותם לבד. לאמא שלי פיזית היה קשה לה, היא היתה מבשלת להמון אנשים. היא היתה קוראת לי מגיל קטן לעזור לה במטבח - וכך התחילה ההתאהבות שלי במטבח".
מה למדת ממנה לבשל? "את כל המטבח התימני והכורדי. אמא היתה בשלנית בחסד עליון, היא למדה את כל המאכלים של הכורדים מסבתא שלי. כשהייתי איתה במטבח למדתי הכל. אמא התחילה לבשל גם דברים אחרים לא רק מהמטבח שלנו. כשהתבגרתי עם השנים התחלתי לחקור עם עצמי וללמוד לבד דברים – מטבח מרוקאי, מטבח פרסי, הודי, אסיאתי, איטלקי".
קראו גם:
מה אהבת להכין איתה יחד? "קובה ויפרח וממולאים. כמו שאמרתי בתכנית כורדי שלא אוכל יום שישי קובה קם בשבת לעבוד".
מה היה לך הכי קשה במהלך התכנית? "לחשוב על אילו מנות אני באמת מגיש לשופטים שהן יהיו טובות. החוסר ביטחון שלי במנות ה'רגילות' גרמו לי לצאת מחוץ לקופסא ולהוציא מנות הרבה יותר מעניינות ולא שגרתיות".
ולגבי ירושלים, איזו מסעדה אתה הכי אוהב בעיר? "ג'קו סטריט. אני מכיר טיפה את הרקע של השף זכאי חוג'ה – מגיע מבית כורדי, הוא לקח המון מתכונים מהמטבח הכורדי והעלה אותה כמה רמות. זה גם משקף את הראייה שלי - לקחת דברים פשוטים שגדלנו עליהם ולהפוך את זה למטבח עילי".
לעמוד האינסטגרם של יניב שחר - לחצו כאן.