דרמה בעולם הכשרות הקולינרי בירושלים: "קפה קדוש" ברחוב שלומציון במרכז העיר יחזור לפעול בהשגחת רבנות ירושלים. כמו כן, בשנתיים האחרונות פעל בית הקפה בכשרות צהר.
שף-קונדיטור קרן ואיציק קדוש, בעלי קפה קדוש מסרו: "מאז הקמתו בשנת 1967, קפה קדוש גאה לשרת את כלל הקהלים המגיעים מרחבי ישראל ופוקדים את המקום מדי יום. כך היה תמיד וכך יהיה תמיד. משקיבלנו פניות מצד הרבנות לשוב ולפעול תחת כשרות הרבנות עם הבהרה ברורה כי הם חזרו בהם מהדרישות שאינן ושלא היו בענייני הכשרות עצמה השבנו בחיוב לרבנות".
בשלוש שנים האחרונות דיווחנו על מספר מסעדות שעברו מהכשרות של הרבנות הראשית לכשרות האלטרנטיבית "צוהר". המסעדות עליהן דיווחנו: ״אמא״, קפה ״קאלו״ וסניף ״ארומה״ בקניון מלחה וכן גם קפה קדוש.
קראו גם:
"עברנו לצוהר", כתבה קרן קדוש באפריל 2021, "שום דבר לא השתנה מבחינתו עובדים באותה צורה כבר שנים. מהזמן הקצר בו אנו עובדים עם צוהר כיף לראות את הרצינות והזמן שמושקע בעסק".
בין הסיבות שבגללן אז בעלי בית הקפה עזבו את הכשרות של הרבנות הראשית היא שהרבנות ביקשה מהם להפוך את הקרואסונים למשולשים בשביל שהלקוחות יבינו שזה חלבי. בעלי בית הקפה לא הסכימו. חודשיים קודם לכן אסרו עליהם למכור לחמניות בשביל שחלילה אחד הלקוחות לא יאכל את זה עם משהו בשרי. עוד ביקשו ברבנות שבעלי בית הקפה יקנו לחם ולחמניות מבחוץ. לאחר מכן הם התבקשו להדביק מדבקות מכוערות על כל המוצרים החלביים. מיו"ר המועצה הדתית בירושלים נמסר אז: "את ההטעייה הזו אנו מבקשים למנוע הין מבחינת ההלכה והן מבחינה בריאותית, כאמור".
כמו כן, את בית הקפה ייסד מאיר קדוש ז"ל, ב-1967. התפריט עבר שינויים לאורך השנים, כשלמאפים ולקינוחים שנעשים בעבודת יד, בקונדיטוריה שבקומה מעל, נוספו לא מעט מנות אוכל, במטרה להפוך את המקום לפופולרי. איציק, בנו של מאיר ז"ל, הוא שף־קונדיטור, בדיוק כמו רעייתו קרן. במשך שנים הם עובדים זה לצד זו, כשהבעל איציק אמון על המאפים ורעייתו אחראית על עוגות הקרם והזילופים.
פורסם לראשונה: 17:20, 03.08.23