כשהטמפרטורות יורדות והשמיים מתעכלים, בישול פתיליות הופך למעדן מושלם. השילוב של זמן בישול ממושך וחום נמוך מביא לפרזנטציה של סירים גדולים עם תבשילים בטעמים עמוקים, המנחמים את הגוף והנפש.
4 צפייה בגלריה
בישול פתיליות
בישול פתיליות
בישול פתיליות
(צילום: איתמר גינזבורג)

החל מהשבוע, מסעדת 'O2' במלון ענבל, לאחר שהציגה מטבחים ארמני, ספרדי טהור (ס"ט), ותבלינים משובחים, תציג את פרויקט הפתיליות. שף נמרוד נורמן יציג תפריט מיוחד, הכולל תבשילי פתיליות עדתיים בפרשנות מחודשת, המתבשלים לאט.

4 צפייה בגלריה
בישול פתיליות
בישול פתיליות
בישול פתיליות
(צילום: איתמר גינזבורג)
4 צפייה בגלריה
בישול פתיליות
בישול פתיליות
בישול פתיליות
(צילום: איתמר גינזבורג)

שני עשורים אחורה, מסעדות רבות בעיר הציעו תבשילים על פתיליות, ונורמן מבקש להחזיר את המנות והמסורות הללו לחיים עם חיות חדשה. נורמן מסביר: "שיטת הבישול על פתיליות מעוררת געגועים לטעמים ולריחות של פעם, שהותירו חותם במסעדות העבר ובמטבחים של הסבתות. תפריט החורף מתאר את הגעגועים הילובים מעניינים ועכשוויים".


בתפריט: סיגר בשר אסאדו עגלה וחבושים, צוואר טלה, גרגרי חומוס, צנובר וטחינה, צלע אסאדו עגלה, ארטישוק ירושלמי, כרישה ושזיפים, כתף טלה, קוקלה וכרוב סגול מעושן, ואוסובוקו טלה סבזי עם עשבי תבלין וקניידלעך. המנות הן פרשנות חדשה למטבח המסורתי, עם גרסאות עדכניות למנות קלאסיות.

4 צפייה בגלריה
בישול פתיליות
בישול פתיליות
שף נמרוד נורמן
(צילום: איתמר גינזבורג)

מה עוד? התפריט המיוחד יוגש החל מיום שני ובמהלך כל חודש פברואר. מצפים לכם סלטים חמים, קדירות, ותבשילים סמיכים בטעמים עמוקים וייחודיים. הגיעו רעבים.
פורסם לראשונה: 16:07, 08.02.24