פרסום ראשון: 24 שנה אחרי האסון הכבד באולמי ורסאי, סוף סוף תיפול ההכרעה אודות גורלו של אחד המגרשים עם ההיסטוריה העצובה ביותר בירושלים.
3 צפייה בגלריה
אסון ורסאי
אסון ורסאי
אסון ורסאי
(צילום: שלומי כהן)

בתוכנית שהוגשה לוועדה לתכנון ובניה ונחשפת לראשונה ב'מיינט ירושלים', מופיעה הצעה להקים במקום בית מלון מפואר, בתי מגורים ומסחר שאמורים להרחיב את התעסוקה באזור שבשכונת תלפיות.
בתוכנית נקבע כי היקף המגורים לא יעלה על 15 אחוז משטחי הבניה. בבית המלון ייבנו 24 קומות, ובנוסף ייבנה חניון תת קרקעי.

3 צפייה בגלריה
המבנה המתוכנן במקום אולמי ורסאי
המבנה המתוכנן במקום אולמי ורסאי
המבנה המתוכנן במקום אולמי ורסאי
(הדמייה: פרוס אדריכלים בשיתוף איסנסון אדריכלים)

"התוכנית אושרה ובית מלון ייבנה במקום שהיה אולמי ורסאי", סיפר ל'מיינט ירושלים' המתכנן והאדריכל קרלוס פרוס. לדבריו, "אנחנו מתכננים שם מלון של כ-240 חדרים בעיצוב מיוחד של המבנה. אנחנו מכניסים תוכן חדש לאזור התעשייה של תלפיות, תוכן של מלונאות שמשתתף בהתחדשות הגדולה מאוד של אזור התעשיה תלפיות. התוכנית קיבלה תמיכה גדולה מאוד גם מהוועדה המקומית וגם מהוועדה המחוזית ואנחנו מתכננים לבנות בשנתיים הקרובות".
נכון להיום המגרש המדובר ריק - והוא משמע בעיקר לחניה של תושבי תלפיות והעובדים באזור.

3 צפייה בגלריה
האדריכל קרלוס פרוס
האדריכל קרלוס פרוס
האדריכל קרלוס פרוס
(צילום: דניאלה פרוס)

הבעלים נותר יחיד


לפני כ-4 שנים נחשף ב'מיינט ירושלים' כי בשל קרב על המיליונים של 17 בעלי הנכסים בשטח הנידון, הם פנו להתערבות משפטית, ובסופו של דבר נקבע כי התמורה ממכירת השטח תתחלק באופן שוויוני, וכך חולקו 22.5 מיליוני השקלים בין יתרת הבעלים. מאז ישנו בעלים יחיד לשטח - שאולי ישנה את ייעודו וסוף סוף ייבנה בו משהו ראוי לשמו.

קראו גם:

אסון ורסאי הוא אחד האסונות הכבדים בתולדות ירושלים. תזכורת: בעיצומה של חתונת בני הזוג אסף וקרן דרור ב-24 במאי 2001 קרסה רצפת הקומה השלישית באולמי ורסאי בתלפיות ו-23 מאורחי החתונה נפלו אל מותם. כ-300 אחרים נפצעו. הכלה עצמה שברה את האגן ואושפזה בבית החולים כשלצידה בעלה הטרי, שלא נפגע פיזית.
מחקירת האירוע התברר כי הקריסה נגרמה משיטת הבניה בה נבנתה, 'פל קל' וזו לא היתה הפעם הראשונה שבה קרסו תקרות שנבנו בשיטה זו. בעלי האולם, אברהם עדי, אפרים אדיב ואורי ניסים, הורשעו בגרימת מוות ברשלנות ובחבלה ברשלנות ובית המשפט גזר עליהם מאסר בפועל של שנתיים וחצי כל אחד. גם ממציא שיטת הבניה 'פל קל', המהנדס אלי רון, הורשע בגרימת מוות ברשלנות ונגזרו עליו ארבע שנות מאסר בפועל.