'חומוס 101' בתלפיות אומנם מתחיל את שנה השנייה שלו בעירנו, אבל לא הרבה אנשים שמעו עליו ובטח לא את הסיפור מאחורי אחד החומוסים הטעימים בעיר, אולי אפילו הכי.
אולי יעניין אתכם:
חומוס משלהם: "החלטנו לאתגר את עצמנו"
דניאל רימון, הבן השני מתוך 11 ילדים של כושי רימון ז"ל נולד וגדל בערבה ולאחר שירותו הצבאי כלוחם בצנחנים הצטרף לפונדק של אביו שם ניהל את המקום יחד עם אשתו שרון. במשך עשור הזוג ניהל את המקום וכשהגיעה הקורונה הכול השתנה והמגיפה הביאה איתה נקודת מפנה שבה הם החליטו לפתוח עסק משלהם, "חומוס 101".
"אחרי שנים של ניהול הפונדק המשפחתי, הרגשנו שהגיע הזמן לשינוי ולדרך עצמאית" מספר רימון. "חיפשנו מקום חדש לאתגר את עצמנו, לחיות בו ולנסות את החומוס שלנו מול קהל חדש. ירושלים, עם האנרגיות הייחודיות שלה, נראתה כמו המקום המושלם לפתוח דף חדש.
"ההחלטה לעבור הגיעה אחרי חוויה מיוחדת שהייתה לי עם אושרי קריאף, חבר מהצוות הצבאי שלי שהוא כמו אח בשבילי. כשהיינו בבית הרבי מלובביץ', שמתי פתק באיגרות קודש, והתשובה שקיבלתי הייתה חד משמעית. עוברים לירושלים. אבל אז אז פרצה המלחמה ולמרות האתגרים, מצאנו מקום קטן עם פוטנציאל גדול, ופתחנו את חומוס 101".
מה נאכל: אז כמובן שבעיקר חומוס על כל הווריאציות האפשריות שלו. גרגירים, פול, משולש (גרגירים/פול וביצה), פטריות, צנובר, שקשוקה וחומוס בשר. לכל המנות של החומוס ניתן להוסיף חמוצים, כדורי פלאפל ועוד קצת אקסטרות. מנות נוספות שנמכרות הן סביח, חביתה/חביתת ירק, שניצל, סלט הבית, צ'יפס בכמה גדלים והשוס, צלחת של אורז ושעועית.
מה עוד: כל נושא החומוס אצל משפחת רימון מתבסס על עבודת יד, חומרי גלם איכותיים וטריות. המקום קטן אבל מזמין ובאמת שמדברים עליו ברמה של החומוס הכי טעים של ירושלים. אוכל זה תחום לא פשוט, לפעמים יש רגעים של ייאוש אבל נראה שהחבר'ה בחומוס 101 נהנים מהעיר והדרייב וממשיכים לשרת בחיוך ולבשל מכל הלב.
שימו בווייז: רחוב הרכבים 9, תלפיות.