אחרי דו-קרב מותח: יניב שחר זכה במקום השני במאסטר שף (העונה ה-10). שחר נולד בירושלים, אב לארבעה ומתגורר כיום בעין כרם. שחר מנהל מפעל לעיבוד מתכות בעיר פתח תקוה. במקום הראשון הלל גרדי ובמקום השלישי זכתה מיכל מוטיל מרמת גן.
במשימה הראשונה בגמר, ''זיכרון ילדות", שחר הכין מנה שנקראת "קובה ציפורים". מדובר בקובה דלעת ממולא בבשר ודלעת מוגש עם מרק דלעת חמוץ מתוק. "ממנה מסורתית עזת טעמים הוא הפך אותה למנה בת זממנו, משהו בעדינות המקסימה של המנה הזו, עם הציר, עם הקובה. עושה לי את זה", אמר ישראל אהרוני. "יש פה טעמים עמוקים ומצוינים", הוסיף חיים כהן. השופטים נתנו למנה 47 נקודות. במשימה השניה הכין שחר את המנה "טרטר של איתילאלה" - טרטר פילה בקר עם פרחי קרפצ'יו ויחד הגיע ל-85 נקודות מהשופטים ועבר לדו קרב.
קראו גם:
את המנה האחרונה, בדו קרב, שחר והלל גרדי בישלו לבוגרי העונות האחרונות של מאסטר שף והזוכים, ויחד הם הכריעו מי יהיה המאסטר שף של ישראל. שחר הכין "שוויה ירושלמית על לחוח" - תבשיל בשר תימני כאשר הבסיס של המטבח הוא תימני והוא שולב עם המטבח האסייתי. "חילבה כזו לא אכלתי, העדינות והדיוק של החוויג', חיברתי את זה לעולם האסייתי. וזה העולם שלך. צללתי לתוך העולם התימני. זה היה שלמות", אמר חיים כהן. "עשית לנו מופע של טקסטורות, רכות וטעמים. שילבת עולם אסייתי, תוך עולם שהוא יסוד נשמתך", אמרה מיכל אנסקי.
שחר היה מסייע לאמו בהכנת האוכל כבר מגיל קטן וכך התאהב במטבח. מאמו הוא למד לבשל מאכלים מהמטבח התימני והכורדי. בשיחה עם mynet ירושלים סיפר שחר: "האהבה לבישול נולדה מכוח – אמא שלי ז"ל היתה מאוד חלשה בידיים והיא תמיד היתה צריכה עזרה במטבח, לחתוך ולקצץ. כשהייתי ילד קטן לא היה את השפע שהיה היום, בזמנו הכל היה צריך לחתוך לבד. אבא היה קונה עופות שלמים ואנחנו היינו מפרקים אותם לבד. לאמא שלי פיזית היה קשה לה, היא היתה מבשלת להמון אנשים. היא היתה קוראת לי מגיל קטן לעזור לה במטבח - וכך התחילה ההתאהבות שלי במטבח".
פורסם לראשונה: 23:51, 29.10.22