על צלע הר במבשרת ציון נפתח לו ה'לינק בר'. מדובר בבר יין חדש מבית היוצר של מסעדת ה'לינק' המיתולוגית של יהודה אסלן ז"ל , שהייתה ממעוזי הבילוי החילוניים בירושלים.
4 צפייה בגלריה
המנות של הלינק בר
המנות של הלינק בר
המנות של הלינק בר
(צילום: איתי אטיאס)

בעלי המקום החדש הם שותפו לשעבר של אסלן, מושיקו דובר ובנו יובל. שלאחר מותו של אסלן, השניים פתחו את ה'לינק' בשורש אותה מנהל האבא ואת הלינק בר, מנהל כעת יובל המתפקד גם כשף המקום. עם זאת, הקשר החם עם משפחת אסלן עדיין נשמר, ודניאלה, אשתו של דודו (אח של יהודה), אחראית על עיצוב הלוגו של הבר.

4 צפייה בגלריה
לינק בר
לינק בר
לינק בר
(צילום: פרטי)

"התיכנון של בר ישב לי בראש הרבה זמן", מספר יובל, "תמונה של הבר המיתולגי בלינק ירושלים, של האווירה, האנשים שכולם מכירים את כולם והיה חשוב לי להביא את זה לפה. גם עם העיצוב והאוכל זה עולם חדש ו״תל אביבי״ יותר אבל עדיין בחרנו להיצמד לאווירה של לינק הכל כך מיוחדת. זה מי שאנחנו. יש לי הרבה מה לומר על קולינריה ירושלמית, על כבוד לעולם הישן, על געגוע לאנשים, ללינק של פעם, של לקוחות שיושבים אצלי עד היום ומקשיבים לסיפורים".

4 צפייה בגלריה
יובל דובר בלינק בר
יובל דובר בלינק בר
יובל דובר בלינק בר
(צילום: זהר זקן)

המקום החדש מעוצב בצורה מיוחדת ואותנטית. התפריט היומי מתחלף כארבע פעמים בשבוע לפי חומרי גלם טריים שמגיעים מדי יום. הבר עצמו הוא מעין האחות הקטנה של ה'לינק' בשורש רק עם אלכוהול מובחר, ואוכל יותר 'פיין' ומדוייק. המקום אינטימי וקטן עם 23 מושבים בפנים לאורך הבר ובחוץ קיימים עוד שני ברים, אחד צמוד קיר ואחד שולחן אבירים גבוהה.
המקום פעיל בכל יום, כולל שישי שבת, החל מהשעה 18:00 ועד אחרון הלקוחות. מוגשים בו כ-25 סוגי יינות שונים, כמו קסטל, פלאם, ספרה ויינות חוץ.

4 צפייה בגלריה
לינק בר
לינק בר
לינק בר
(צילום: פרטי)

קראו גם:

מה נאכל: יחסית לעובדה שמדובר בבר אלכוהולי, יש לו היצע קולינרי מרשים שמתבסס על חומרי גלם כמו במסעדות הכי יוקרתיות. כך למשל נמצא בתפריט ברוסקטת דייגים עם סרדינים, לחם מחמצת, איולי אורטיז וסלט ירוקים, גיוזה של פרגיות כרוב וג'ינג'ר, צ'וריסו של הנדלס, קורנישון ואיולי חרדל, לינגוויני סיצילאני עם אנשובי, עגבניות גראנה פדנו, סשימי אינטיאס עם לאבנה ותפוז דם ועוד.
שימו בווייז: לינק בר, היצירה 5, מבשרת ציון. טלפון: 02-9912127