עוד מיתולוגיה קולינארית בעיר עושה את ההסבה לכשרה. כשישה עשורים שהמסעדה הזו הייתה אחת ממוסדות האוכל הידועים והאהובים של תושבי העיר החילונים. עכשיו הכל הולך להשתנות.
2 צפייה בגלריה
מנה של דולפין ים
מנה של דולפין ים
מנה של דולפין ים
(צילום: פרטי)

דליה ושרגא רוזנצוויג, שפתחו את "דולפין ים" ב־ 67', הציעו במשך עשרות שנים ללקוחותיהם מנות מובחרות של פירות ים, שבעה ימים בשבוע. מי היה מאמין שעינת, בתו של רוזנצוויג, המנהלת כיום את המסעדה, תוותר על הייחודיות שלה ותפנה יחד עם בעלה אייל דולב והשותף יהונתן כהן לקהל שומרי המסורת.
הסבר?
"אחרי המון שנים בהן שירתנו במסירות רק חלק מהאוכלוסיה, החלטנו להפוך את המסעדה לכשרה בכדי לפתוח את שערינו לקהל רחב ככל הניתן. כעת גם שומרי הכשרות יהנו מהאוכל של מוסד קולינארי ירושלמי שורשי, שכן השנה האחרונה חידדה לנו, כי הגיעה העת להיות בשביל כולם".
אגב, את השינוי במסעדה הם חשפו קודם בהודעה ללקוחותיה הוותיקים ב־SMS ."נרגשים מאוד מהמהלך, ומצפים להמשיך לארח את לקוחותינו הוותיקים", כך נכתב בהודעה, "שמלווים אותנו לאורך השנים, וכן קהל החדש, שומר הכשרות שלא נחשף אלינו עד כה".

2 צפייה בגלריה
השף אורן ירושלמי
השף אורן ירושלמי
השף אורן ירושלמי
(צילום: פרטי)

מה נאכל: השף אורן ירושלמי דאג לייצר את המנות האייקוניות של 'דולפין' רק ב'כושר סטייל'. בתפריט יש שילוב של הישן עם החדש, המתאפיין בסגנונות עכשוויים שעשויות מחומרי גלם ים תיכוניים, טריים, ובהתאם לעונות השנה. במנות נמצא, קרפצ'יו לוקוס - אשכולית, תפוז וצנוניות, יקיטורי מניפת שייטל על מצע קרם ארטישוק ירושלמי, ציר טריאקי חרדל דיז׳ון פטריות שימאג׳י וסלט קינואה ודלורית צלויה בדבש במרווה, ויניגרט ליים ואורגנו (טבעוני).
בעיקריות, הדגים יככבו בצורות הכנה שונות כמו גם ׳דגי ים פראיים לחלוקה׳ (מוצעים לפי משקל ומתאימים למספר סועדים) אבל גם הבשרים יהוו חלק גדול מהתפריט כמו למשל פריים ריב נברסקה לחלוקה, בלאק אנגוס המיושן 40 יום ועוד.
בקינוחים נאכל את קינוח הבית המיתולוגי, גלידת וניל, שערות חלבה, טחינה גולמית וריבת עגבניות שרי ביתית וקרם ברולה צרפתי קלאסי עם בננה מקורמלת.

קראו גם:

מה עוד: לצד המטבח המשובח, ניתן להנות במקום מבר קוקטיילים ואלכוהול עשיר, וקולקציית יינות מובחרים מכל העולם, כולל יינות מתיישנים. מיקומה של המסעדה במרכז העיר והעיצוב המחודש שלה משרים אווירה קסומה לבילוי שככל הנראה תתווסף לרשימת מקומות הבילוי של שומרי כשרות רבים בעיר ומחוץ לה.
שימו בווייז: 'דולפין ים', רחוב שמעון בן שטח 9. שעות פעילות: א׳-ה׳ מ־12:00 ועד חצות (המטבח נסגר בשעה 23:00). תפריט עסקי מוגש בימים א׳-ה׳ (לא כולל חגים) בין השעות 12:00-17:00.