בית הקפה DIA במבשרת ציון קיבל שנייה לפני חג הפסח תעודת כשרות, וזאת אחרי שנתיים של פעילות. הבעלים, חן בן שבתאי, שהחלה את הרומן שלה עם קולינריה עוד כשהייתה בת 12, שמחה על המהלך, שהיה מתבקש מבחינתה.
1 צפייה בגלריה
חן בן שבתאי
חן בן שבתאי
חן בן שבתאי
(צילום: איתמר גינזבורג)

אולי יעניין אתכם:

עוד לפני בית הקפה, היא ניהלה את מסעדת 'אנה' והייתה אחראית על תחום האירועים במקום. כשהגיעה הקורונה והמסעדה נסגרה, עשתה חישוב מסלול מחדש והחליטה לפתוח עסק משלה. "מצאתי את עצמי בלי עבודה ובחוסר ודאות", היא מספרת, "ביום אחד הכל נעלם. החלטתי לא להיכנע וראיתי בסיטואציה הזדמנות להביא להביא לאנשים חוויות קולינריות".

המארזים המעוצבים הובילו לפתיחת בית קפה


בן שבתאי החלה לשווק את “קולולוש”, מארזי ארוחות מעוצבות שמגיעות עד הבית כשהן עטופות באריזות יפות, דפי הסבר ומשחקים. “המארזים כללו לחמים שאפיתי באותו בוקר, ממרחים ביתיים שהכנתי בעצמי, סלטים טריים, מנות ביצים מגוונות ומכאן גם הגיע הרצון לפתוח בית קפה. להפתעתי הייתה הצלחה כבר בהתחלה".
המעבר מהכנת מארזים לניהול בית קפה לא היה חלק. להתמודדות עם עובדים, ספקים, רגולציות וקהל לקוחות התווספה גם הבשורה המשמחת שהיא בהריון עם בתה השלישית. במקום חופשת לידה, הגיעה בן שבתאי מדי יום ל-DIA (בוקר בספרדית), לעבוד בין הנקות.

מה אפשר לאכול בקפה DIA?


מה נאכל: 'מגש בוקר זוגי' עם ממרחים משתנים לפי מצב הרוח, מנות ביצים, שתייה לבחירה, לחמים ומשהו מתוק (172 שקלים); 'המגש של מוני' הכולל מאפה תרד, מטבל טרטור, ביצה קשה, טחינה, חריף, סלט חתוך גס, בולגרית וכוסית ערק (69 שקלים); 'מגש אופריף', שתי ביצי עין, תפו“א מוקפצים, שמנת חמוצה, דג מטיאס, בצל, חמאה, באגט לבן, סלט ביצים, סלט עגבניות ובצל ירוק (74 שקלים). במנות ה"רגילות" נראה גרילד צ'יז (42 שקלים), קרוק מדאם (56 שקלים), שמאלץ הרינג (44 שקלים) ועוד.
במקום יש לא מעט מנות טבעוניות, סלטים טריים וטוסטים מסוגים שונים כמו 'טוסט של אחרי מסיבה באומן' (42 שקלים).
מה עוד: "התפריט משקף את הפילוסופיה של בעלת המקום - חומרי גלם איכותיים, טעמים נועזים, לחמים ומאפים שנאפים במקום מדי בוקר, ואילו הקפה שמגיע מקלייה מקומית. העיצוב חמים, עם רהיטי עץ, הרבה צמחייה ומשפטים משעשעים התואמים את הקהילה שיכולה להרגיש כמו אירוח בסלון בבית.
שימו בוויז: קפה DIA - רחוב צור 1, מבשרת ציון.