אחרי 11 שנים במתחם התחנה הראשונה, מסעדת ״אדום״ תעזוב ותחזור למרכז העיר, לא רחוק מהמקום המקורי בו נוסדה בחצר פיינגולד, לפני 23 שנה. המסעדה היא מוסד קולינרי-ירושלמי פופולרי ביותר ומהמעטות שפתוחות בשבת, שלצד המטבח המיוחד, ידועה בין השאר גם בזכות בר היין העשיר והמגוון שלה.
4 צפייה בגלריה
מסעדת אדום
מסעדת אדום
מסעדת אדום
(צילום: בועז לביא)
4 צפייה בגלריה
מסעדת אדום בחצר פיינגולד
מסעדת אדום בחצר פיינגולד
מסעדת אדום בחצר פיינגולד
(צילום: רפי קוץ)

בשלב הראשון של חודשי הקיץ הקרובים, אדום תפעל החל מיום שלישי ה-4 ביוני 2024, במתכונת של מסעדת 'פופ אפ' קייצית ומרעננת על הגג הפתוח של מלון בראון JLM במורד רחוב הלל. כזכור, בקומת הכניסה חנכו בעלי אדום לאחרונה את בר היין 'בלנד 5׳. המיזם על הגג יפעל בשעות הערב בלבד ויימשך עד חודש אוקטובר. משם תנדוד מסעדת אדום למשכן קבע חדש במרכז העיר, כאשר בימים אלו מתנהל משא ומתן לסגירת הפרטים.
נועם ריזי, מבעלי אדום, מסכם את תקופת מתחם התחנה הראשונה ומסביר על ההחלטה לחזור למרכז העיר: "מרכז העיר התעורר לחיים מחדש. הרגשנו שמיצינו את מתחם התחנה ורצינו לחדש ולתת חוויה בלתי נשכחת בקיץ. אני מאמין שמי שיגיע לגג החדש יזכה לחוויה אחרת של רופטופ שאין כמעט בעיר בכלל״.
4 צפייה בגלריה
נועם ריזי
נועם ריזי
נועם ריזי
(צילום: שלו שלום)
4 צפייה בגלריה
בעלי ״אדום״ עם המעבר למתחם התחנה
בעלי ״אדום״ עם המעבר למתחם התחנה
בעלי ״אדום״ עם המעבר למתחם התחנה
(צילום: רפי קוץ)
״בחרנו דווקא באזור הזה כי המתחם כולו מתעורר, חי וקליל עם קפה נאדי, שהוא הקפה הכי טוב בעיר, פיצה צ'אקרה החדשה שהיא חוויה, הסירא וגם כמובן הבר יין שלנו למטה. היינו הראשונים שנכנסנו למתחם התחנה. הייתה לנו אמירה והיה מתחם חילוני שהיה פעיל מאוד בסופי שבוע. עכשיו גם יבנו שם מסביב וחיפשנו איך לחדש ולרענן. היו לנו 11 שנים נפלאות. עכשיו הגיע הזמן לשנות ולהתחדש".


מסעדת ״אדום״ היא אחת מהמסעדות המובילות בעיר ונוסדה בשנת 2001. היא מציעה תפריט מגוון המשלב בין מטבח צרפתי-ים תיכוני למטבח עולמי, תוך שימת דגש על שימוש בחומרי גלם טריים ואיכותיים. המסעדה ידועה גם בזכות הבר המגוון שלה, הכולל מבחר רחב של יינות ישראליים ובינלאומיים וקוקטיילים ייחודיים.