השכילו החבר'ה במלון היוקרתי 'ענבל' שבשכונת טלביה להבין שחסר להם משהו אחד קטן בכדי להפוך את המלון שלהם לפנינה קולינרית.
2 צפייה בגלריה
בר 22
בר 22
בר 22
(צילום: עוז אוחיון)

אחרי שבשנים האחרונות זוכה מסעדת המלון 02 של השף אברהם פרייזן בתואר אחת מעשר המסעדות הטובות בישראל בשל האוכל, השירות והביסוס של המקום כמסעדה ולא רק מסעדת מלון, ב'ענבל' קיבלו תאבון והקימו בקומת הכניסה את בר 22, במחשבה אחת עם אורן דויטש ויונתן שוויקי, שני יזמים ירושלמיים שמגיעים מעולמות הלילה והברים.
מנכ"ל המלון רוני טימסיט מספר: "הרצון להוסיף בר למלון נרקם כבר לפני כמה שנים כי עם הגעתי לפני 11 שנים ידעתי שאני רוצה להוסיף קולינריה למלון ואני שמח שהצלחנו מאוד עם מסעדת ה-02 ועכשיו הבר שלנו יהיה הדבר הבא.
"מדובר על בר מאוד אינטימי וקלאסי שראיתי וחוויתי בניו יורק ובפאריז וידעתי שאפשר לעשות את זה כאן ברמה גבוהה מאוד. זהו בר עם קוקטיילים מאוד מיוחדים, מותגי אלכוהול מכל הסוגים ומאוד טובים ויוקרתיים. המנות בתפריט קטנות אך מותאמות לערב של אלכוהול והמוזיקה פשוט מושלמת".

2 צפייה בגלריה
בר 22
בר 22
בר 22
(צילום: עוז אוחיון)

מה נאכל: על התפריט אמון שף המלון, כפיר חדד שהפך את הקלאסיקה למודרנית. בין המנות: קרפצ'ו פילה בקר, צלחת חריפים עם אריסה ושום קונפי, סשימי סלמון, חציל על האש המוגש עם לחם מחמצת, המבורגר אנטריקוט בלחמניית בריוש, שיפוד אנטריקוט משויש ברוטב יין על קרם שורשים וכמהין.
תפריט האלכוהול עשיר והוא עומד על מדפי בר מעוצבים שעליהם מככבים עשרות סוגי וויסקי, תפריט ג'ין מורחב, יינות מקומיים ושלל קוקטיילים בניהם: The Secret Garden על בסיס טקילה, Ruby Stones על בסיס וודקה, Penicillin קלאסיקה על בסיס וויסקי ועוד.

קראו גם:

מה עוד: בר 22 עוצב על ידי מיכאל אזולאי ששילב בין אווירה אלגנטית ומתוחכמת של המלון לבין תחושת המסתורין של מקום החבוי מן העין. הכניסה לבר היא דרך דלת עץ כבדה עם פיתוחים שקועה בקיר ונראית חלק ממנו. הבר עומד בחלל מעט חשוך ומאחוריו חלונות ענק מחופים בווילונות חרוזים צפופים, שולחנות עץ וזאת לצד ספות קטיפה כחולות ומושבים רכים בכל שולחן. האווירה אינטימית ויוקרתית ומתאימה אפילו לבילוי של לפני הלילה, כאן אגב המלון מציע happy hour מהשעה 17:00-19:00.
שימו בווייז: מלון ענבל, רח' זאב ז'בוטינסקי 3, ירושלים. טל': 02-6756770.