אחרי שעמד שומם במשך שנים ארוכות, הנכס בשדרות בן מימון 5 מתעורר לחיים. המקום שעבר שיפוץ מסיבי, מאכלס כעת מסעדה איטלקית חדשה ושמה 'המקום של מימון'. זאת הודות לעקשנותם של קבוצת מסעדנים ירושלמית שאחד משותפיה, אלון אסרף, הצליח לשכנע את בעלי הנכס לחתום על הסכם לעשר השנים הבאות.
2 צפייה בגלריה
סלט חלומי של "המקום של מימון"
סלט חלומי של "המקום של מימון"
סלט חלומי של "המקום של מימון"
(צילום: פרטי)

שף קובי פרץ, שב־15 השנים האחרונות תיפקד כמורה לבישול ומדריך קולינרי, אמון על התפריט שאולי נראה פשוט וקלאסי, אך כל אחת מהמנות שבו באיכות וטעם איטלקי אותנטי.
"התעמקנו בסגנון הפשוט", מסביר פרץ, "והמנות מוכרות בכל בית איטלקי עממי. ההיצע בתפריט כעת קטן בכוונה וזאת על מנת לבסס את המסעדה ולאט לאט להרגיל את הלקוחות שלנו לעוד ועוד מנות שנוציא. אנחנו מאמינים מאוד במטבח הזה ובכלל בטעם הקולינרי של הירושלמים".

2 צפייה בגלריה
שף קובי פרץ
שף קובי פרץ
שף קובי פרץ
(צילום: פרטי)

מה נאכל: התפריט הצנוע כולל את המאכלים המוכרים שכולם אוהבים. נתחיל, איך לא, בפיצות שנאפות בטאבון ברזל מסתובב מבצק שתופח 72 שעות קודם. היא מוגשת במגוון ורסיות ותוספות כגון פוקצ'ה עם ירקות קלויים עליה, פיצה לבנה עם קרם גבינה מוצרלה ובולגרית, פיצת 'מימון' המקורית - מרגריטה עם רוטב סודי, ופיצת השף עם סלסה ורדה, פומדרו ומוצרלה;
בפסטות נמצא את פסטת 'מימון' עם חמאת עגבניות, שמנת חמוצה ואריסה, 'ממולא ירושלמי' שכולל טורטליני פולנטה, קרם ארטישוק ירושלמי וקונפי ארטישוק, קאצ׳ו אה פפה, רביולי תרד ניו זילנד ופסטת ארביאטה. בגזרת הסלטים יש 'סיזר' קלאסי, חלומי בשני טעמים, בוראטה, סלט עונתי עם הפתעות בפנים ועוד.

קראו גם:

מה עוד: המקום, כשר למהדרין, נפתח ב־12:00 כשהמנות הראשונות שמוגשות הן פיצות מהטאבון, וב־13:00 כבר מתחיל סרוויס שלם. בערב המקום שופע אווירה סטודנטיאלית. בעתיד התפריט יגדל כאמור ויכלול גם דגים, ריזוטו, ארנצ'יני ושלל מטעמים מיוחדים.
המקום מכיל 70 מקומות ישיבה ובקיץ תפתח המרפסת המשקיפה לשדרת הרחוב. לידיעת חובבי ההזמנות מרחוק, כרגע המקום לא עושה משלוחים ולא עובד עם 'וולט'.
שימו בווייז: 'המקום של מימון', שדרות בן מימון 5.