לא הרחק מביתו של ראש העירייה, משה ליאון, התקיימה הערב (ג') מחאה הקוראת לראש העירייה להגביל את היקפי המגדלים המאושרים לבנייה בעיר.
מדובר ביוזמה של מטה המאבק לבינוי שפוי, פעילים חברתיים ואנשים פרטיים החוששים כי עודף הבנייה לגובה בעיר יצא משליטה, יעמיס על התשתיות וייצור פקקים ובעיות, ויפגע באיכות החיים בעיר. חלק מהמפגינים הם פעילים ואף עורכי דין הפועלים בוועדות התכנון והבנייה נגד האישור הגורף לטענתם לבנייה לגובה בעיר בכלל ועל ציר הרכבת הקלה בפרט.
כזכור, על ציר הרכבת הקלה קיימת מדיניות התכנון של העירייה לפיה ניתן לבנות מגדלים של עד 30 קומות. בכניסה לעיר מקדמת העירייה בניית כעשרים מגדלי תעסוקה ואילו בשכונות השונות כגון קטמונים וקרית יובל מאושרים מדי שבוע מגדלי מגורים חדשים בשיטת 'פינוי בינוי' על פיה מבוצע הליך של הריסת המבנים הישנים ובמקומם מוקמים מגדלים לגובה רב של בן 20 עד 30 קומות.
קראו גם:
כל התוכניות המדוברות של בנייה לגובה מאושרות בסופו של דבר בוועדה המחוזית לתכנון ובנייה שהיא הסמכות התכנונית העליונה לאשר תוכניות בנייה. הוועדה המחוזית אינה תלויה במדיניות הבנייה שמקדמת העירייה אך במקרה זה גם היא תומכת ומעודדת את היזמים והקבלנים להגיש תוכניות בנייה לגובה רב.
גדי דהאן, פעיל חברתי מארמון הנציב ואחד ממארגני ההפגנה מסר ל-mynet ירושלים: "הבנייה בעיר אינה מוסדרת. אין כללי משחק ואין תוכנית מתאר כוללת. אין יד מכוונת. כל מי שרוצה להוסיף ולבנות לגובה מתקבל בברכה. מי שיש לו כסף לקחת עורך דין טוב זוכה בזכויות מפליגות ואילו השכבות המוחלשות בקושי רב זוכות במשהו סימלי אם בכלל. אם כל התוכניות יתגשמו יהיה בירושלים ציפוף מטורף. התשתיות לא יעמדו בעומס והעיר ההיסטורית תפגע. אנחנו נגיע לכל נקודות ההכרעה ונפגין גם מול הוועדה המחוזית ובכיכר ספרא. חייבים לשנות את מציאות הבנייה שהשתלטה על העיר בשלוש השנים האחרונות".
מ״ירושלים אחת״, רשימתו של משה ליאון נמסר בתגובה: ״ראש העיר מכבד את זכות המחאה. עיריית ירושלים, בראשותו של משה ליאון, תמשיך לפתח את העיר לטובת כל תושביה. העירייה תרחיב את אפשרויות הדיור תוך שמירה על השטחים הפתוחים והגנה על הסביבה. כל זאת נעשה ברגישות רבה ותוך שמירה על אופייה של העיר ההסטורית ושל האגן הקדוש".