זעם בקרית משה: הורים לתלמידי העולים לכיתה ז', בוגרי בית הספר 'מאור התורה' בקרית משה, הגישו לאחרונה מכתב למבקרת העירייה וזאת לאחר שלא מצאו פתרון מניח את הדעת באמצעות הגורמים האמונים על החינוך בעירייה. 26 מתוך 27 תלמידים מבית הספר 'מאור התורה' נדחו מקבלה לישיבת ירושלים לצעירים (ישל"צ), החטיבה התורנית היחידה בשכונה, כך נודע ל-mynet ירושלים.
"איך ייתכן שרוב ילדינו, תושבי השכונה, לא מתקבלים לחטיבה היחידה הקיימת בשכונתנו בעוד תלמידים משכונות מרוחקות יותר כמו הר חומה כן התקבלו לישל"צ?", כתבו ההורים במכתב למבקרת העירייה, "בצר לנו, פנינו לחטיבות נוספות שהינן עבורנו פתרון בדיעבד... תוך התמודדות עם לימודים במוסד חינוכי שאינו מתאים להשקפותינו ולדרך החינוכית בה הם התחילו את דרכם".
ההורים טוענים במכתב כי למרות ההתפשרות שעשו בבחירת מוסד לימודי המשכי, 16 תלמידים בוגרי 'מאור התורה' לא התקבלו לאף חטיבה בעיר. זאת על אף שמדובר בתלמידים שמוגדרים כאיכותיים מבחינה לימודית והתנהגותית. זו הסיבה שהיועצת החינוכית התערבה ופנתה לעיריית ירושלים בניסיון למצוא פתרון נאות לתלמידים אלה.
קראו גם:
לטענת ההורים, מחלקת החינוך בעירייה טענה כי אין לה פתרון והפנתה אותם ללמוד בחינוך המוכר שאינו רשמי. "הייתכן? תלמידים שהתחילו את דרכם במוסדות רשמיים יישלחו למוסדות שאינם רשמיים?", תהו ההורים במכתב, "אנו מוחים בתוקף על התנהלות העירייה. איננו מעוניינים לפגוע בערכי החינוך של ילדינו ולשלוח אותם לחינוך שאינו רשמי ומוכר. העירייה אינה יכולה להשית עלינו תשלומים גבוהים שלחינוך שאינו רשמי ומעבר לכך – לא נשלח את ילדינו למוסד חינוכי שאינו מתאים להשקפותינו".
הרקע לסיפור הוא שעד לפני חמש שנים בית הספר 'מאור התורה' בקריית משה היה מסגרת לימודית שמונה-שנתית. העירייה סגרה לבית הספר את החטיבה מתוך מטרה שההרשמה לישל"צ תגדל. כיוון שלמעשה, כאשר נסגרה החטיבה במאור התורה, החטיבה בישל"צ היא אופציה היחידה להורי התלמידים הן מבחינה תורנית והן מבחינה פיזית-גיאוגרפית.
"זה גודל השערורייה – העירייה סגרה לנו את החטיבה כדי שנלך לישל"צ, וישל"צ לא מקבלים אותנו - אמרו שהם לא מחויבים לנו", אמרה אם לילד שעולה לכיתה ז' בשיחה עם mynet ירושלים, "לא קיבלו אותנו בטענה שאין מקום, אבל במקביל – קיבלו את כל ממ"ד הר נוף, 48 תלמידים, ועוד כ-10 תלמידים מהר חומה. מ'מאור התורה' רק ילד אחד התקבל מתוך 27.
"גם כשהעירייה מנסה לתת לנו פתרונות, זה לא מתוך התחשבות בצרכים החינוכיים של התלמידים, אלא מתוך אינטרס לאכלס כיתות. דוחסים לכיתה 40 תלמידים. הילדים מרגישים מבולבלים וחסרי ביטחון. זה לא קל. האמהות גם כן דואגות ולא יודעות איך לסייע לילדים שלהם".
כפתרון ראוי, מבקשים ההורים מהעירייה שתפתח מחדש את החטיבה ב'מאור התורה'.
תגובת עיריית ירושלים: "בית הספר ''מאור התורה'' היה, מיום הקמתו לפני עשרות שנים, בית ספר יסודי שש שנתי. לפני למעלה משש שנים, התקבלה בעירייה בקשה מקהילת ''מאור התורה'', להקים בית ספר שש שנתי (ז' – י"ב), כמסגרת המשך לבית הספר היסודי. הדבר אושר ובית הספר הוקם. בתום שנתיים, כשהשותפות עם ההורים לא צלחה, ותלמידים לא נרשמו לבי'ס ההמשך, נסגר המוסד. מאז, הגיש בית הספר בקשה להפוך לבית ספר שמונה שנתי (א'-ח'). בקשה זו נדחתה על ידי משרד החינוך וגם ערעור לבית המשפט נדחה.
"תלמידי ''מאור התורה'', אינם נקלטים באופן אוטומטי בחטיבת הביניים בישל"צ והם נרשמים לחטיבות, על פי נוהל הרישום העירוני. הטענה הגאוגרפית אינה רלוונטית ברישום לחטיבות הביניים בממ"ד. עיריית ירושלים, פועלת בימים אלו להצעת שיבוצים לתלמידי "מאור התורה" במטרה להעניק פתרון חינוכי מיטבי לקראת השנה הבאה. פנייתם של ההורים למבקרת העירייה הגיעה לעירייה לפני כשלושה שבועות והיא נמצאת בטיפול היחידה.
"ככל וההורים יחליטו כי הם מעוניינים לפתוח ישיבה שש שנתית ברוח המוסד, כפי שנעשה בעבר, הם מוזמנים לפנות לעירייה ובקשתם תשקל בנפש חפצה".
פורסם לראשונה: 12:10, 26.06.23