חציתם את הגבול לסיני בתקופת הקורונה ועשיתם בדיקה בכניסה לארץ? אולי תהיו זכאים להחזר ואף לפיצוי כספי. בקשה לתביעה יצוגית, שהוגשה לבית המשפט המחוזי בעיר, טוענת כי חברת 'טרם' הירושלמית לשירותי רפואה דחופה, שלשלה לקופתה סכומי כסף נכבדים מהציבור, על פניו – בניגוד לחוק.
החברה שסניפיה למתן טיפול רפואי ראשוני פרוסים ברחבי העיר, זכתה בשעתו במכרז של משרד הבריאות להפעלת תחנת הבדיקות לגילוי קורונה במעבר טאבה.
קראו גם:
'טרם' ביצעה אומנם את הבדיקות ללא כל תלונות, אך מסתבר שבתשלום על הבדיקה, הנבדקים במעבר חויבו גם במס ערך מוסף (מע"מ). היות והבדיקה נעשתה בשטחה של העיר אילת המוכרזת 'כאזור סחר חופשי', הפטור ממע"מ - מדובר, על פי בקשת התביעה הייצוגית בגביית תשלום יתר שלא כדין. מכאן עולה גם השאלה האם 'טרם' בכלל העבירה תשלומים אלה למדינה, כשבפועל איננה מחויבת לעשות כן.
הרווחים השנויים במחלוקת של 'טרם':
מספר הנכנסים לישראל שביצעו בדיקה: 73,500
סך המע"מ לכל בדיקה: 14.30 שקלים
הסכום המיותר כביכול ש'טרם' הרויחה: 1,051,050 שקלים
כך או כך, מגיש התביעה, עורך הדין צבי שילה דורש כי טרם תשיב את גביית המע"מ בסך 14.30 שקל לכל בדיקה שביצעה, ובנוסף תפצה ב־100 שקל כל אזרח שביצע בדיקה במעבר הגבול, בגין עוגמת נפש. לטענת שילה, טרם היוותה מעין מונופול בבדיקות עבור התושבים והתיירים הנכנסים לארץ, ולא היה באפשרותם לבחור האם לערוך את הבדיקות בדרכים נוספות או על ידי חברה אחרת. לשיטתו, טרם ניצלה את מעמדה במקרה המדובר לרעה.
על פי נתוני רשות שדות התעופה, האחראית על מעברי הגבול היבשתיים, בתקופה המדוברת חצו את הגבול ממצרים לישראל דרך מעבר טאבה כ־73,500 איש שמן הסתם חויבו בבדיקת קורונה. חישוב מהיר מעלה כי בכך טרם גרפה כביכול למעלה ממיליון שקל בגין גביית המע"מ.
מ'טרם' נמסר: "'טרם' פעלה על פי חוק ולפי נהלי משרד הבריאות וגבתה תשלום כנדרש. אנו בטוחים כי אין עילה לתביעה כפי שיתברר בבית המשפט".