פחות מחודשיים לפתיחת שנת הלימודים עשרות ילדים מגבעת המבתר עלולים להישאר ללא מסגרת חינוכית מאחר שהעירייה אינה מקצה מבנה לרשת 'נתיב הילד'.
מדובר ברשת גני ילדים מהזרם הממלכתי־חרדי שמחנכת את הילדים בשיטת מונטסורי ובשתי שפות - עברית ואנגלית. בשנים האחרונות פעלו הגנים בתוך מבנים שכורים בגבעת המבתר, אך עם תום חוזה השכירות לא אותר מבנה הולם עבורם.
יצוין כי אלה שמשתייכים לזרם החרדים המודרניים, שרובם עולים חדשים מארה"ב, נופלים למעשה בין הכיסאות. לפעילי הציבור החילונים אין אינטרס לסייע לגן שמוגדר חרדי. מצד שני, גם רוב הפוליטיקאים החרדים מראים כתף קרה לזרם האורתודוקסי שמעודד לימודי ליבה, גיוס לצבא והשתלבות בשוק העבודה.
קראו גם:
אלומה דור, אמא לשני ילדים שלומדים ברשת, פנתה לגורמים שונים בעירייה, ולטענתה הפתרונות שהוצעו אינם עונים על הצרכים. "במועצת העיר, על כל שלוחותיה, פקידיה ועסקניה, אין אף אחד שיכול לעזור כי גם החרדים נלחמים בזה וגם החילונים נלחמים בזה. זהו גן שמחבר בין האוכלוסיות, לא מקטב. אנחנו כל הזמן מקבלים הבטחות מהעירייה ולא חוזרים אלינו. אני לא מומחית בתחום. אני בסך הכל אמא מודאגת. לגנים האלה אין מבנה. כל מבנה שאנחנו מוצאים, העירייה מסבירה שהוא יקר מדי, או שאי אפשר להסב אותו, או שהוא לא מתאים, או שזה יגרור מלחמות פוליטיות... כמות התירוצים אדירה. כל הזמן מפנים אותנו למבנים בשכונות אחרות, כשבגיל כזה זה לא רלוונטי להעלות ילד בהסעה או לאוטובוס בשכונה אחרת. זה לא חטיבת ביניים או תיכון".
קלרה סופר, מנהלת ברשת 'נתיב הילד', טוענת כי הגנים יושבים באזור מורכב מבחינה פוליטית, ולמרות הבטחות העירייה למצוא פתרונות, הוצע להעביר את הגנים למבנה ברחוב ירמיהו, שרחוק ממקום המגורים של הילדים. "בגנים שלנו לומדים כ־90 ילדים שרובם תושבי האזור. הפתרון הטוב ביותר הוא לאזור אומץ ולתת לנו שלוש כיתות במבנים הקיימים, שממילא לא מלאים. מביאים לשם תלמידים מכל העיר כדי להחזיק את הכיתות האלה. פשוט צריך לאזור אומץ ולעשות סדר".
מכיכר ספרא נמסר: "העירייה פועלת לטובת כלל ילדי ירושלים, ללא שום קשר לזרם החינוכי שאליו הם משתייכים. במקרה זה העירייה פועלת במרץ ובנחישות לאיתור נכסים ראויים על מנת לתת מענה עד לתחילת שנת הלימודים".