עונת הסתיו ההפכפכה בעיצומה ומזג האוויר משתנה בהתאם. ראש השנה תשפ״ה יחל באווירה סתווית ומעוננת ויסתיים עם חום קיצי וסוף שבוע בהיר.
1 צפייה בגלריה
פגיעה החיות הבר. עמק הצבאים
פגיעה החיות הבר. עמק הצבאים
עמק הצבאים
(צילום: עמיר בלבן, החברה להגנת הטבע)
מזג אוויר בירושלים

רגע לפני החג, יום שלישי יהיה היום הכי קריר של השבוע עם 22 מעלות בצהריים ו-18 מעלות בלילה, יהיה מעונן וגשם מקומי עשוי לרדת לאורך היום. ברביעי, ערב ראש השנה, קפיצה בטמפרטורות עם 23 מעלות בצהריים. יהיה מעונן חלקית ועדיין קיים סיכוי לגשם קל. בחמישי זינוק בטמפרטורות עם 26 מעלות בצהריים, יהיה בהיר. בשישי עליה נוספת בטמפרטורות עם 27 מעלות ביום ו-16 בלבד בלילה. בשבת יהיה בהיר וחם עם 29 מעלות בצהריים ו-18 בלילה.
ובינתיים, בשירות המטארולוגי מסכמים את השנה שחלפה — תשפ״ד: ״השנה העברית שמסתיימת בקרוב היתה חמה וגשומה. בממוצע מרחבי ארצי השנה היא החמה ביותר ב-75 השנים האחרונות לפחות והיא עוקפת את שנת תש"ע (2009/10) שקדמה לה כחמה ביותר. כל עונות השנה היו חמות מהממוצע אולם במיוחד בלט הקיץ שהיה החם ביותר מתחילת המדידות״, אומרים בשירות״.


״החורף היה גם הוא היה חם מהממוצע במידה ניכרת אך בניגוד למצב השכיח בו חורפים חמים הם גם יבשים, חורף תשפ"ד היה גשום מאוד. גשמים ירדו כבר בחודש תשרי אולם בחשון היה יבש עם גל חום ממושך. בכסלו ובטבת הגיעו מערכות גשם משמעותיות שבהן נשברו שיאים של עוצמות גשם בצפון הארץ. "בשבט חמה הפציעה ליום אחד" כתבה נעמי שמר ובתשפ"ד זה כמעט התגשם עם מערכת גשם בת חמישה ימים בתחילתו ובהמשכו פרק גשם רצוף וחריג של 15 ימים. גם באדר א' קיבלנו מערכת גשם ממושכת בחלקו הראשו. בהמשך הגשמים פחתו, אולם הם חזרו באדר ב' ואף בתחילת חודש ניסן ירדו כמויות גדולות לחודש אביבי זה. המשכו של חודש ניסן היה חם ואף נשברו שיאים עם טמפרטורות של יותר מ-40 מ"צ במישור החוף ו-45 מ"צ בגלגל. סופו של ניסן היה קריר יותר וכלל אירוע גשם שהיה למעשה המלקוש ברוב חלקי הארץ. אייר היה ברובו נוח, אולם בסופו היתה התחממות ניכרת עם שרב כבד וטמפרטורות שיא של 48 מ"צ בגלגל ו-42 מ"צ באבני איתן. סיון היה חם מאוד וכך גם החודשים שבאו אחריו עד סוף השנה״.