כבר יותר משני עשורים שמסעדת 'אדום' במתחם התחנה היא ממובילות תרבות האוכל והיין בעיר. עכשיו, הבעלים נעם ריזי ומוטי דוד פותחים בר יין חדש, 'בלנד 5', שכמו המסעדה, גם הוא יפעל בשבת, וימוקם במבנה של מלון "בראון JLM", ברחוב הלל 41. מסתבר שבשנים האחרונות שקדו ב'אדום' על פיתוח הבר הייחודי שיתן מענה לבילוי קז׳ואל בעיר. את הבר, אגב, ינהל בנו של ריזי, דניאל תנורי.
"מלון בראון נתנו לנו את המקום במלון הכי יפה בעיר", מספרים ריזי ודוד. "הקמנו את המקום שהוא באווירה אירופאית עם תפריט יין עשיר במיוחד, וקולינריה של מנות מיועדות לשיתוף, מדוייקות וטעימות. מרגש אותנו לראות איך ביום חמישי, 15 השולחנות של ארוחת הערב מלאים בלקוחות מבוגרים, ובלילה – צעירים, כשעל כל שולחן עומד בקבוק יין. כולם מתעניינים במה שהם שותים. מנגד, אנחנו לא רוצים לחנך לקוחות, אלא לחשוף אותם לזנים וסגנונות אחרים כשאנחנו מאוד נאמנים לאיזור של הרי יהודה. בר יין הוא הבילוי הנכון כרגע, ואנחנו רוצים שלאנשים תהיה האופציה הזאת כאן".
אז מה נאכל ומה נשתה? פריט האוכל, פרי יצירתם של השפים מוטי דוד ואדם מדואל מחולק לקטגוריות פתיח, מנות קרות ומנות חמות שיעזרו לסועד לא להסתבך: לחמים ומטבלים עם/בלי חריפים וזיתים, גבינות מחלבה, טאקו, סביצ׳ה דג ים, גספצ׳ו סשימי דג ים, דג בטמפורה, טרטר בורגר, נתח בקר משתנה, ארטישוק ירושלמי צלוי, פסטה טרייה, כיסוני פרגית קצוצה, ציר עוף ויאטנמי כן וספיישלים באותה אווירה, נתח בשר קטן, טרין כבדים וגם רביולי תוצרת בית קטן.
מבחינת היינות הרי שמדובר בתצוגה ובשפע הכי גדול שראינו עד כה. את היין בוחרים מהתצוגה המרשימה הפרוסה על קיר ענק, בין 130-150 סוגים מכל היבשות, מיינות לבנים קלים ורעננים, ועד ליינות אדומים עוצמתיים ועשירים. מה עוד: הקירות ינוצלו גם לטובת הלקוחות שיוכלו להותיר על גבם ביקורות ורשמים בכתב על היינות בהם התנסו. בנוסף, החל בחודש מרץ יתקיימו במקום טעימות וסדנאות יין עם ג'ייסי בודק.