אחרי לא מעט גלגולים, החלל הקסום במשתלה של הגן הבוטני נפתח מחדש, והפעם תחת ידיה של קבוצת 'אדום'. שף מוטי אוחנה ('החצר', 'מדיטה') אחראי על האוכל והתפריט של המקום החדש ששמו 'מולה בוטני'.
2 צפייה בגלריה
'מולה בוטני'
'מולה בוטני'
'מולה בוטני'
(צילום: איתמר גינזבורג)

מדובר בבית קפה, מאפייה, מעדניה, חנות יין - כולם תחת קורת גג , כש'מולה' גם מנסה להגדיר מחדש את אופן האירוח עם קונספט מיוחד: המנות יוצאות באופן רציף ומונחות באמצע חלל המסעדה. הסועדים מוזמנים לבחור, לקחת, להתיישב ולאכול, כשייתכן וחמש דקות לאחר מכן על השולחן המרכזי יונחו מאפה, סלט או מנה חדשים.
"המגוון מתחלף כל הזמן", מסבירים ב'מולה', "הלקוחות יכולים לשבת ולאכול וכשיקומו פעם נוספת ל'בופה', הם יופתעו לגלות מנות אחרות".

2 צפייה בגלריה
'מולה בוטני'
'מולה בוטני'
'מולה בוטני'
(צילום: איתמר גינזבורג)

מה נאכל: בבוקר מגישים בין היתר סנדויצים, קפרזה, פוקאצה סביח וטונה, פרעצל סלט ביצים, לחם כוסמין אנטיפסטי, בייגל סלמון, כריך מטיאס, וגם סנדויצים ללא גלוטן. הסלטים כוללים טאבולה, קיסר, בלקני ועוד. במאפים יש כל הזמן הפתעות כמו שלל סוגי קראפין, שזהו בצק קרואסון בצורת מאפין במילויים כמו פיסטוק, פירות יער.
ויש גם מאריטוצו במילויים של פטל, שוקולד לוז או קלאסי, קרואסון במילוי קרם פטיסייר ופירות יער; לצד אלו יש גם מלוחים כמו טארט טאטן עגבניות ומוצרלה או בצל מקרומל ועוד. בקינוחים נראה עוגת גבינה באסקית, פאי תפוחים, נמסיס שוקולד, בראוניז שונים ועוד.
בצהריים מצטרף מרק ואיתו מלא צלחות קטנות של כרובית אפויה על טחינה, קולורבי צלוי, סלק על קרם רוקפור, ארטישוק ירושלמי על קרם לבנה, כרוב צלוי בתנור, איקרא, סקורדיליה, מטיאס על שמנת חמוצה ובצל ועוד. את תפריט הצהריים ממשיכים ומוסיפים עד לשעות הערב והסגירה גם גרטן תפוא, לזניה חצילים, פוקאצה פטריות ומחית כמהין, פוקאצה לבנה ועוד.

קראו גם:

מה עוד: אם בשעות היום, המקום מתנהל כמו בית קפה באירוח של בופה ומבחר ענק של מטעמים משתנים, הרי שבערב מגיע קסם אחר של אוויר הרים צלול כיין עם מנות ערב מוקפדות וחנות יין הכוללת בתוכה יינות מכל העולם. למחירי היינות יש תוספת של דמי חליצה בסך 15 שקלים לראש.
המומחיות של קבוצת 'אדום' היא אירוח. גם ב'מולה' החדשה, מתבלט השילוב בין אוכל ויין, למרות שמדובר במסעדה חלבית. ניכרת כאן מקצועיות בחשיבה על אופן הגשת המנות, במטרה לספק חוויה קולינרית מיוחדת.
שימו בווייז: 'מולה בוטני'. הגן הבוטני, גבעת רם. המקום כשר.
פתוח: ראשון-חמישי 8:00-23:00; שישי מ־8:00 עד שעה לפני כניסת השבת.