בדרך כלל דצמבר הוא ה־חודש שבו ישראלים נוהגים לטוס לנופש חורפי. אלא שהשנה, עקב הנסיבות, רבים נשארו בארץ, מה שהוביל לפריחה תיירותית בג'רוז המתגלה במלוא תפארתה. כבר שלושה שבועות שהעיר מפוצצת במבקרים ותיירים והמסעדות ובתי קפה מתמלאים עד אפס מקום.
אז לקראת השבוע העמוס ביותר בעירנו, עם בוא חגי החנוכה והמולד, במיזם 'יאללה באסטה' מציעים למבקרים מגוון סיורים קולינריים בשוק מחנה יהודה, כאשר הפעם נתמקד בסיור החנוכיות בנחלאות לצד טעימות מהשוק. מיכאל וייס שהקים את המיזם מספר על האווירה ברחובות. "זה מדהים", הוא אומר, "בתי מלון, מסעדות, שווקים, סיורים, אנשים משוועים להגיע הנה גם בגלל מזג האוויר החורפי, אבל בעיקר בגלל מה שיש לעיר להציע. אנחנו משווקים סיורים בלא מעט ערים בארץ, וכמות אירועי התרבות שיש בירושלים הם פי כמה וכמה מכל השאר, כולל תל אביב. השווקים, המסעדות וכמובן המקומות ההיסטוריים בעיר מציעים בילוי לסוף השנה האזרחית עבור כל רבדי האוכלוסיות והדתות".
מה נאכל: הסיורים כוללים 'תפריט' מגוון, הכולל חלבה וטחינה מקומית בשלל טעמים מקוריים, 'ממולאים', שיקויי הפלא של איש האתרוגים, מאפה גרוזיני במילוי גבינות מגוונות, וכמובן - ביס מסופגנייה עסיסית בליווי של סחלב מחמם ומנחם. כמו כן נבקר בחנות תבלינים שמציעה תבלינים מיוחדים לחורף. זהות הבאסטות המשתתפות חסויות כי אלה 'סודות השוק'.
מה עוד: לבחירתכם שני מסלולים. אם באתם רעבים, תגיעו לסיור של 16:00 שמתחיל בטעימות בשוק וממשיך משם לנחלאות; ואם אתם מעדיפים קודם לטייל ואת המעדנים לשמור לקינוח, ב־19:00 יצא הסיור בין החנוכיות בשכונה, ולאחריו חוזרים למטעמים. כך או אך, מסע האורות כולל גם סיפורים נסתרים. בין הסמטאות, בורות המים ועץ התות המפורסם, ישמעו המבקרים על מנהגי חג החנוכה מזווית מקומית, ובבתי הכנסת הוותיקים יסופר סיפורה של משפחת בנאי המפורסמת וכיצד התפתחה ההרמוניה העדתית בשכונה.