הלך לעולמו איש האמנות ואיש הסגל הוותיק ביותר ב״בצלאל״, אריה קורצוויל ז״ל. לפני כחמש שנים פרש קורצוויל מעבודתו באקדמיה לאמנות ועיצוב אחרי שהכשיר דורות של אמנים.
״בצלאל אקדמיה לאמנות ועיצוב ירושלים מרכינה ראש עם לכתו של ניצול השואה אריה קורצוויל, איש הסגל הוותיק ביותר בבצלאל, מיוזמי הקמת השלוחה החרדית להכשרת נשים חרדיות לתחומי העיצוב והארכיטקטורה״, נמסר מ״בצלאל״. ״קורצוויל שלחם במלחמת יום הכיפורים, זכה לפני מותו לקבל את אות "יקיר בצלאל" לשנת 2021, ולהדליק את המשואה השלישית ביום השואה במלאות 80 שנה למרד גטו ורשה״.
פרופ' קורצווייל, יליד 1931, קופנהגן. עם כוונת שלטונות הכיבוש הגרמני באוקטובר 43' לגרש את יהודי דנמרק למחנות המזרח, נמלט עם משפחתו לשוודיה במבצע ההברחה של יהדות דנמרק. במשפט אייכמן שימש ככתב עבור העיתונות הדנית. הוא למד בשוויץ ובארצות-הברית, ועלה לישראל בשנת 1955.
בשנת 1963 הצטרף לסגל בצלאל אקדמיה לאמנות ועיצוב ירושלים, שם שימש כפרופסור להנדסה תֵיאוּרית, והרצה במחלקות לארכיטקטורה, עיצוב תעשייתי, תקשורת חזותית, עיצוב קרמי וזכוכית, צורפות ואופנה.
פרופ' קורצווייל הוא איש הסגל הוותיק ביותר שלימד בבצלאל, שהכשיר למעלה מחמישה עשורים דורות של סטודנטים וסטודנטיות. תחומי הוראתו תורגמו הלכה למעשה על ידי למעלה מ-10,000 תלמידיו בתחומי פעילותם השונים, מעצבים ואדריכלים.
בשנת 2010 היה בין יוזמי הקמת השלוחה החרדית של בצלאל, שלוחה אשר שמה לה למטרה להכשיר נשים מהמגזר החרדי בתחומי העיצוב, האמנות והארכיטקטורה. פרופסור קורצווייל היה שותף לסגל ההקמה והרצה בשלוחה במשך 8 שנים.
לצד עיסוקו בהוראה, נשא גם פרופ׳ קורצווייל בתפקידים ציבוריים שונים, היה חבר ועדת המינויים של בצלאל ובהמשך גם יושב ראש הוועדה, כיהן כחבר בנציגות של בצלאל להכרה אקדמית בדיונים מול המועצה המועצה להשכלה גבוהה, וייסד בשנת 1966 את ארגון המרצים שבראשו עמד במשך 25 שנה.
פרופסור קורצווייל פרש מתפקידו באקדמיה בצלאל בשנת 2020 בהיותו בן 88. שנה לאחר מכן, בצלאל העניקה לו את פרס "יקיר בצלאל" כהוקרה על פועלו רב השנים בשירות האקדמיה, פיתוח שיטות הוראה יחודיות שנועדו להקל את העיסוק המופשט בהנדסה תלת-ממדית ובבעיות הגרפיקה של המרחב . הוא יצר מורשת מפוארת של מעצבים ואדריכלים שלמדו ממנו את רזי השרטוט הטכני ואת האתיקה העמקה של המסמך הגרפי כיצירה שעומדת בפני עצמה. בשנת 2023, השיא קורצוויל את המשואה השלישית בעצרת הנעילה של יום הזיכרון לשואה ולגבורה בבית לוחמי הגטאות, שהתקיימה במלאות שמונים שנה למרד גטו ורשה.
עם פרסום דבר מותו, ספדו לו בוגרי בית הספר ברשתות החברתיות. ״מי שהפך כל רגע בכיתה לחוויה, מורה אהוב ומלא השראה שהביא איתו כל כך הרבה הומור וצחוק ואנושיות, איש יקר ואהוב, תופעת טבע נדירה ונצחית, מורה מושלם עם חוש הומו שנון ומבריק״, כתבו. יהי זכרו ברוך