מסעדת השף הירושלמית הוותיקה 'צאקרה' השיקה לאחרונה את את 'pizza by chakra' — האחות הקטנה הממוקמת בלב מרכז העיר שעבר מהפך וחזר להיות אחד ממוקדי סצנת הלילה והבילוי של העיר. הפיצרייה החדשה תפעל בימים ראשון עד חמישי מ-4 אחר הצהריים ובימי שבת החל מ-12 בצהריים.
קצת מעליב לקרוא לחדשה של הצ'אקרה' פיצרייה, כי היא פנינה קולינרית שיש בה ניחוח קליל, אוכל טוב וכמובן פיצה שלא טעמתם כמותה. "אחרי 24 שנים שבהם פועלת המסעדה החלטנו לפתוח מקום נוסף, קליל יותר, פשוט יותר עם אווירה יומיומית יותר", מסביר ערן פרץ אחד מבעלי צ'אקרה. "הבנו שצ'אקרה היא אומנם מוסד, אבל בתקופה כמו היום היא לא נגישה לכולם".
מה נאכל? נתחיל עם הבסיס, הפיצות: הבצק עובר התפחה של 48 שעות לפחות וכל הפיצות מגיעות בגודל אחיד של 32 ס"מ. הפיצה כמו נפוליטנית, אבל יותר קריספית. המבחר כולל מרגריטה ופפרוני וגם פיצות מיוחדות כמו סרדינרה עם רוטב קרם ארטישוק, סרדינים, ביצה רכה והרבה כוסברה; פוטנסקה עם פלפלים קלויים, צלפים ואנשובי קצוצים; פרסקה עם עגבניות טריות קלופות קצוצות, בזיליקום ומוצרלה טרייה; מלנזנה עם חצילים קלויים; פיצה עם זוקיני, גבינת פטה, קונפי שרי ונענע; פיצה ורדה עם עלי לפת מותססים, בצל, שום מוצרלה, יוגורט ונענע, כשמדי יום מתווספת גם פיצות ספיישל. טווח המחירים של פיצות נע בין 55-88 שקלים.
מה עוד? בתפריט ישנן מנות אייקוניות של מסעדת האם כמו הספייסי טונה שעברה שינוי קטנטן והיא מוגשת על ברוסקטות שעשויות מבצק פיצה. ארנצ'יני קלאסי, קפרזה וכמובן 'המנה', סלט קיסר עם הרוטב שעד היום לא נמצא טעים ממנו. בגזרת האלכוהול יש במקום יין אדום ויין לבן (סוג אחד מכל אחד), ברז בירה אחד וכמה קוקטיילים. המקום פתוח בשבת וניתן גם להזמין דרך וולט הביתה.
מסעדת צ׳אקרה הוקמה בשנת 2000 על ידי השף הירושלמי אילן גרוסי ושכנה שנים רבות ברחוב שלומציון המלכה. במהרה, היא הפכה לאחד מהמוסדות הקולינריים הידועים ביותר בירושלים ובישראל כולה. כך גם הפכה למוקד בילוי מועדף עבור ידוענים כמו נשיא המדינה לשעבר שמעון פרס ז״ל שהיה נוהג לשתות במקום בירה ואפילו למדונה, שבחרה לאכול במקום ארוחת ערב באחד מביקוריה בארץ.
- פיצה צ'אקרה. הלל 39, א׳-ה׳ החל מ16:00 ו׳ סגור ש׳ מ12:00