יום השידורים המיוחד של mynet ו"ידיעות ירושלים" אירח גם אושיות קולינריות בירושלים. בפאנל לקחו חלק השפים זכאי חוג'ה מהג'קו סטריט', אבי לוי מ'המוציא' מרכוס גרשקוביץ - שף ממסעדת ה'אנג'ליקה', והשחקנית החדשה בסצנת הקולינריה בעיר, הקונדיטורית עמית ברקת שבקרוב תשיק את הקונדיטוריה שלה. בנוסף, התארח ישי מילוא מחברת 'צור עולם של יין' שנתן את המלצות היין שלו לשנה החדשה.
6 צפייה בגלריה
השפים זכאי חוג'ה ואבי לוי
השפים זכאי חוג'ה ואבי לוי
השפים זכאי חוג'ה ואבי לוי
(צילום: שלו שלום)
הפאנל הראשון כלל את נציגי השוק, זכאי חוג'ה ואבי לוי סיפרו על תקופת הקורונה: "היינו עם היד על הדופק בכל מה שקשור לניהול מלאים, עובדים ומשמרות. לפחות הסגר הזה מגיע עם הודעה מוקדמת כך שניתן להתארגן בהתאם. התקופה הזו מאתגרת".
צפו גם:
מה שריגש את המסעדנים היו תושבי העיר שתמכו כלכלית ונפשית בעסקים. חוג'ה: "בהד-סטארט שהקמנו הצלחנו לגייס 200 אלף שקלים מלקוחות שאמרו לנו, רק תפתחו ואנחנו חוזרים. זה לא מובן מאליו, המעשה חימם לנו את הלב. גם ההתנהלות של העירייה בעיר המדרחובים הראה שניתן ללמוד מהעיר שלנו לא מעט".
6 צפייה בגלריה
פאנל מבשלים ירושלמי לחגים
פאנל מבשלים ירושלמי לחגים
מופלטת אנטריקוט וקציצות קרישה
(צילום: שלו שלום)
השפים הציגו מנות מיוחדות לחג כשהשף לוי הביא מנה מרוקאית בדמות מופלטת אנטריקוט מקורמל עם ריבת בצל. ושף חוג'ה הביא מנה כורדית של בשר ראש וקציצות קרישה שמורכבת בעצם מכמה ברכות של ראש השנה.
בפאנל השני התארחו השף הוותיק מרכוס גרשקוביץ שחלק נתון מעניין לגבי הקורונה: "כמות הסועדים במסעדה אמנם היתה אותה כמות רק שהקופות היו שונות מאוד. אנשים שהרשו לעצמם לאכול את ה-7-9 מנות הסתפקו בארוחה קטנה יותר. הקהל הירושלמי הוכיח את עצמו, בטח במסעדה כמו האנג'ליקה שחיה על תיירות חוץ".
6 צפייה בגלריה
השף מרכוס גרשקוביץ ועמית ברקת
השף מרכוס גרשקוביץ ועמית ברקת
השף מרכוס גרשקוביץ ועמית ברקת
(צילום: שלו שלום)
את הדור החדש של הקולינריה בעיר הציגה הקונדיטורית עמית ברקת שעתידה לפתוח את הפטיסרי הנושא את שמה לקראת סוף החגים. מה שמייחד אותו הוא שכל הקינוחים אצלה נטולי גלוטן: "כשחזרתי ארצה אחרי הלימודים רציתי שאמא שלי תאכל עוגה שלי אבל בשל היותה חולת צליאק זה נמנע ממנה. הבנתי שיש ביקוש גדול לקינוחים מהסוג הזה וידעתי שאני הולכת לפתוח את הפטיסרי הזה".
6 צפייה בגלריה
מרקוס גרשקוביץ'
מרקוס גרשקוביץ'
מרכוס גרשקובי
(צילום: שלו שלום)
6 צפייה בגלריה
עמית ברקת
עמית ברקת
עמית ברקת
(צילום: שלו שלום)
שף גרשקוביץ חלק איתנו את מנת הקונפי שוק טלה שלו, וברקת הציגה קינוח שנראה מושחת - "סנט מוריס" (אזור בצרפת) שמתאים לארוחת החג משום שהוא קליל ומתוק.
את הפאנל סיים איש היין ישי מילוא מ'צור עולם של יין', שנתן המלצות לקראת השנה החדשה: הרוזה וה'פיק' של 'יקב פסגות' וחוני המעגל ופטיט בורדו מ'יקב שילה'. בנוסף ניתנו המלצות לצמד היינות (לבן ואדום) שחנות היין 'בר 55' בקטמון רקחו יחד עם רקאנטי, ולרוזה ו'יקטוריה' של מסעדת הג'אקו סטריט.
צפו בשידור:
6 צפייה בגלריה
משדרים מהעיר
משדרים מהעיר
משדרים מהעיר