גם בירושלים 'נגמרו התירוצים', ואחרי אינספור עיכובים פחי המיחזור הכתומים עולים לבירה. ירושלים היא אחת הערים האחרונות שנכנסות להסדר המיחזור, שמחויב על פי חוק. לפני כחצי שנה כבר הגיעו בכיכר ספרא לסיכום עקרוני בנושא מול תאגיד המיחזור 'תמיר', שנבחר על ידי המדינה לנהל את העניין, אבל רק לאחרונה נקבעו התנאים הייחודיים לעיר והחל ייצור הפחים עבור העירייה. לפי הסיכום, עיריית ירושלים התחייבה לקלוט 2,000 פחים כתומים ולהציבם במרחב הציבורי, וכבר אחרי חג הסוכות תחל ההצבה של כ־100 מתוכם.
2 צפייה בגלריה
פחי מחזור כתומים
פחי מחזור כתומים
פחי מחזור כתומים
(צילום: אדווה חולי)

יצוין כי להבדיל מערים אחרות ועל מנת למנוע לכלוך במרחב הציבורי, הפחים יהיו מוגדלים לכדי 3.5 קוב כל אחד. פינויים יהיה באחריות 'תמיר', כאשר התאגיד התחייב להעביר את תכולתם למתקן מיחזור ומיון שנמצא בראשון לציון.

פריסה נרחבת בהמשך

כזכור, בפברואר השנה פורסם ב-mynet ירושלים ו'בונוס' כי מפעל מיון הפסולת 'גרינט' בעטרות, שקלט עד אותה עת את הפסולת של העיר, לא עמד בעומסי המיחזור והאשפה המצטברים, מה שככל הנראה זירז את העירייה להגיע לסיכומים מול 'תמיר'. ראש העירייה משה ליאון, שבירך אומנם על הסכם פריסת הפחים, ציין עם זאת כי נתוני המיחזור של העיר הם מהגבוהים במדינה וזאת בזכות מתקן המיון והמיחזור בעטרות.
קראו גם:
"הצבת הפחים היא תהליך ארוך", מסביר מנכ"ל 'תמיר', רני איידלר. "אומנם בהתחלה מדובר ב־100 פחים ראשונים שיוצבו בנקודות שנבחרו על ידי העירייה, אך יעבור לא מעט זמן עד שנגיע לרף המשמעותי של 2,000 פחים. בסופו של דבר, היעד הוא להציב 4,000 פחים ברחבי הבירה, ולזה צריך עוד להמתין ולראות".

2 צפייה בגלריה
מפת הפחים ה'כתומים'
מפת הפחים ה'כתומים'
מפת הפחים ה'כתומים'
(עיצוב: 'אינפוגרפיקה ידיעות')
עכשיו רק נותר לקוות שלאחר פריסת פחי המיחזור ימלאו הירושלמים את חלקם בתהליך ויתרגלו במהירות לבצע הפרדה בפסולת הביתית לפני השלכתה. ובעניין הזה הקמפיין העירוני כבר בדרך.