עוד מדד לשוק הנדל"ן הבוער בעיר: המרכז המסחרי בן ארבע הקומות בהר חוצבים, שעל דבר מכירתו פורסם ב-mynet ו'בונוס' לפני כחודש - נמכר בשלמותו ובמחיר גבוה. בעוד הערכת השמאי אז עמדה על כ־60 מיליון שקל, מחיר הרכישה הסופי הגיע לסך של 90 מיליון שקל. הבעלים החדשים הם אבי ושרון יוחנן, בעלי רשת 'זול ובגדול'. מדובר בנכס מניב עם תפוסה של עסקים שונים בשיעור של כ־95 אחוז, ונכון לעכשיו לא ייערכו שינויים בתמהיל העסקי של המרכז המסחרי. כל העסקים ימשיכו לפעול במקום כרגיל, כולל סניף של רשת המרכולים 'מעיין 2000'.
1 צפייה בגלריה
קניון הר חוצבים
קניון הר חוצבים
קניון הר חוצבים
(צילום: יואב דודקביץ')

המתחם המסחרי היה בבעלות שני שותפים, האחד ירושלמי והאחר מתגורר בלוס אנג'לס. אלא שבעקבות סכסוך מתמשך בין השניים הוחלט, בהמשך להליך משפטי, לפרק את השותפות ובין היתר להוציא את הקניון למכירה באמצעות נאמני בית המשפט.
בין עשרות העסקים הפועלים במקום נמצאים סוכנות דואר, מסעדת בשרים, חנויות אלקטרוניקה ומחשבים, וכן קליניקות ומשרדים שונים שיש להם חוזי שכירות שיכובדו גם לאחר המכירה.

"ההייטק משתולל"

"שנת 2021 היתה חיובית ביותר בהר חוצבים", אומר ינון דודסון, בעלי חברת הייעוץ ושיווק המשרדים "יורספייס" (Your Space). "זה מסביר את המחיר הגבוה של עיסקת הקניון".
הוא מוסיף כי החברה שלו ביצעה מספר העסקאות עבור חברות שעוזבות את מתחם אוניברסיטת גבעת רם וכן חברות צומחות שמגדילות את משרדיהן.
"המרדף אחרי כוח אדם איכותי אצל חברות הייטק בהר משאיר את סוגיית מחיר השכירות למטר כדבר שולי. החשיבות להיראות טוב ולשבת באחד המגדלים החדשים בהר חוצבים הופכת להיות מרכזית, וכך המחירים טיפסו ומתבצעות עסקאות לפי 98 שקל למטר. ההייטק בארץ משתולל, ואנחנו צופים בחברה כי במהלך שנת 2022 המחירים ימשיכו לעלות".
עסקת נדל"ן בולטת נוספת שבוצעה השנה בהר חוצבים הייתה רכישת מפעל טבע. במאי, לאחר נסיונות קודמים שכשלו, ב'טבע' סוף סוף חתמו על מכירת הנכס שהיווה את סמל בהר החוצבים בפרט ושל התעשייה הפרמצטבית בישראל בכלל.
מפעל טבע נמכר לאיש עסקים ויזם, חרדי ירושלמי. הוא מתכנן להשכיר את המבנה, הנהנה גם מזכויות בנייה לא מנוצלות עד 30 אלף מ"ר נוספים. סך העסקה מוערך בכ-‭155‬ מיליון שקל.