המאבק הירוק הבא - שכונת כרמית: במעלה הכפר הציורי עין כרם ומתחת לרחוב ברזיל, שגודלו כמאה דונם צפויה לקום שכונת מגדלים חדשה בת 1,250 יחידות דיור. המגדלים יהיו אומנם בני 15 קומות "בלבד", אך מהאזור התחתון של הכפר גובהם יהיה בולט. לצידם יהיה בינוי גם של מבני ציבור, מוסדות חינוך והסדרת כבישים ודרכים.
הארגונים הירוקים, סגן ראש העירייה יוסי חביליו, תושבי עין כרם ונציגי ציבור נוספים מתארגנים למאבק נגד התוכנית המוצעת, שתעלה לראשונה לדיון השבוע בוועדה המקומית לתכנון ובנייה ברביעי הקרוב. גם חברי כנסת ושרים צפויים להתנגד לתכנית ואף מוסדות הכנסייה.
מדובר בשטח שכיום הוא חקלאי בחלקו ובעבר פעלה במקום פנימייה אך עיקר השטח אינו בנוי כלל. "הפגיעה הצפויה בעין כרם הסמוכה תהיה קשה ותיצור מעין חומה שתבודד את הכפר, וכן ללא ספק תפגע בחזות הויזואלית למתבוננים לשני הכיוונים ובאופי הבנייה הכפרי הקיים", אומרים הארגונים הירוקים. "התכנית מעוררת ביקורת קשה. הטענה המרכזית הינה שהבינוי המוצע יפגע קשות בכפר עין כרם, שהוא נכס מורשת תרבות, דת ותיירות ברמה עולמית. בנוסף, התכנית פוגעת באתר טבע עירוני ייחודי ונדיר בו נמצא אחד הריכוזים הגדולים של צמחים נדירים על פי סקר אתרי הטבע של ירושלים".
סגן ראש עיריית ירושלים, יוסי חביליו: "הקמת שכונת כרמית תפגע קשות במיטב הטבע העירוני שנותר בירושלים ותחנוק את עין כרם העתיקה. במקום להגן על האזור ולשמור על הייחודיות שלו כאתר מורשת, דת, תיירות וטבע בעל חשיבות עולמית, היזמים מבקשים לכלוא אותו מאחורי חומות ענק של בטון. אם התכנית תצא לפועל, הדורות הבאים לא יסלחו לנו, ובצדק".
יו"ר שדולת ירושלים בר קיימא, נעמי צור: "אין כל הצדקה לשנות את ייעוד הקרקע לטובת יוזמת פיתוח שהאינטרס הציבורי ממנה והלאה. מימושה יביא לפגיעה נופית, סביבתית, חברתית וגם כלכלית. נוף אגן עין כרם הוא נכס תרבותי וכלכלי, אבן שואבת לתיירות מקומית ועולמית. בנוסף, אטימת הקרקע תגביר את נזקי המשקעים של החורף, שכבר עכשיו מחייבים השקעה בתיקונים מדי שנה. ארגוני שדולת ירושלים בת-קיימא מבקשים לקדם ולממש את תכנית ההתחדשות העירונית של מתחם אולסבנגר-ברזיל, ולאפשר לטבע ולמורשת של עין כרם להישאר מחוץ לשדה הקרב של יזמות בלתי מקיימת".
יו"ר ועד עין כרם, אלון אוריון: "מדובר בכשל תכנוני קולוסלי שיביא להרס נרחב בעין כרם, בקריית היובל, בירושלים ובהרי ירושלים. בשנים הקרובות יהפוך אזור דרום מערב ירושלים לצפוף מאוד, וזה חיוני לשמור על מתחם כרמית כעתודת קרקע להקמת מבני ציבור ושטחים ירוקים. מסה מבונה בצפיפות קיצונית הנצמדת לבתי עין כרם, וזאת תוך ביטול החיץ שבין העיר לכפר, תפגע באופן קשה ביותר בעין כרם – מקום קדוש לעולם הנוצרי, והכפר העתיק האחרון ששרד בארץ ואשר מיועד להכרזה כאתר מורשת עולמית".
מעיריית ירושלים נמסר: "מדובר בתכנית המקודמת על ידי בעלי קרקע פרטיים. התכנית אושרה ומוגשת על שטחים המיועדים בחלקם עבור מוסד בכל השטח המזרחי, והחלק המערבי מיועד לטובת קרקע חקלאית. התכנית גם מסומנת בתכנית המתאר החדשה כאזור מגורים עירוני. התכנית מציעה מתחם חדש הכולל, לצד תוספת יחידות דיו משמעותית, גם שטח גדול עבור שטח ציבורי פתוח (שצ"פ) מרכזי בשכונה. בנוסף, 14 דונם יוקצו עבור מבני ציבור. הטענות יידונו ויקבלו מענה במסגרת הדיון להפקדה. ככול שיוחלט להפקיד את התכנית, טענות אלה יועלו גם בדיונים להתנגדויות".