עיריית ירושלים, באמצעות הוועדה המקומית לתכנון ובניה, החליטה להמליץ על הפקדת תכנית להתחדשות עירונית במעלות דפנה.
3 צפייה בגלריה
ההתחדשות העירונית ברחוב פנמה בשכונת קרית מנחם
ההתחדשות העירונית ברחוב פנמה בשכונת קרית מנחם
ההתחדשות העירונית ברחוב פנמה בשכונת קרית מנחם
(הדמיה: בריידמן אגמון אדריכלים)

התכנית ממוקמת על צירי הרכבת הקלה הקו המאושר (ירוק) והקו הקיים (אדום), בפינת הרחובות קרל נטר ושלמה זלמן שרגאי, בשטח של 2,110 מ"ר. התכנית מציעה הריסה של מבנה קיים בן 5 קומות, הכולל 26 יחידות דיור, ובמקומו הקמה של מבנה חדש, בן 12 קומות ו- 135 יחידות דיור.
בנוסף למגורים, התכנית כוללת שטחי מסחר הפונים לרחובות הראשיים, שטחים לצורכי ציבור עבור מעונות יום ובית כנסת, חניון תת קרקעי לשימוש דיירי הבניין והמסחר ושביל המחבר למערך השבילים הקיים בשכונה ומחבר לרכבת הקלה. עורכת התכנית היא אדר' מיכל דלה פרגולה.
קראו גם:
ראש עיריית ירושלים, משה ליאון: "אנו פועלים בכל העיר על מנת להגדיל את יחידות הדיור בעיר, באמצעות בניה חדשה ובאמצעות קידום פרוייקטי התחדשות עירונית לכלל המגזרים. פרוייקטי התחדשות עירונית מתירים לנו לנצל את משאב הקרקע בדרך המאפשרת כדאיות כלכלית לצד רווחה לתושבים, תוך התאמה לכלל האוכלוסיות בעיר. נמשיך לפעול למען רווחת התושבים".

3 צפייה בגלריה
כך תיראה ההתחדשות עירונית במעלות דפנה
כך תיראה ההתחדשות עירונית במעלות דפנה
כך תיראה ההתחדשות עירונית במעלות דפנה
(הדמיה: משרד דלה פרגולה אדריכלים)

450 דירות בנווה יעקב, 238 יחידות דיור חדשות בקרית מנחם

בנוסף, הוועדה המחוזית לתכנון ולבניה ירושלים, בראשות שירה תלמי באבאי, החליטה בשבוע שעבר לקדם שתי תוכניות להתחדשות עירונית בשכונות קרית מנחם ונווה יעקב.
בשכונת קרית מנחם, החליטה הוועדה להפקיד תוכנית להתחדשות עירונית ברחוב פנמה (2-6) הכוללת 238 יחידות דיור שייבנו בשני מגדלים בני 30 קומות שישולבו בקומת מסחר. מתוך כלל יחידות הדיור בתוכנית 60 יוקצו עבור דירות קטנות. מדובר במתחם הסמוך לקו האדום של הרכבת הקלה אשר צפויה לפעול בשנת 2023.
בנוסף ליחידות הדיור, התוכנית מציעה שיפור של המרחב הציבורי, תוך הקצאת שטח לטובת מוסדות ציבור, מרחיבה את זכות הדרך ברחובות הסמוכים ומבטלת כביש לטובת שטח ציבורי פתוח בהיקף של כ-1.3 דונם עבור כלל תושבי השכונה. כיום מצויים במתחם 48 יחידות דיור בשני מבני מגורים בני 3 קומות שיפונו לטובת הפרויקט החדש. התכנית הוגשה על ידי יהודה רחמים חברה לבניין בע"מ ונערכה על ידי בריידמן-אגמון-וויסבאום אדריכלים בע"מ.

3 צפייה בגלריה
הקו האדום של הרכבת הקלה בנווה יעקב
הקו האדום של הרכבת הקלה בנווה יעקב
הקו האדום של הרכבת הקלה בנווה יעקב
(הדמיה: תכנית אב לתחבורה)

בתוך כך, החליטה הוועדה על הגבלת הוצאת היתרי בניה במתחם בשדרות נווה יעקב 46-52 בשכונת נווה יעקב, זאת לשם מתן עדיפות לקידום תוכנית להתחדשות בראייה כוללת. מדובר במתחם בשטח של 40 דונם הכולל ארבעה מבני שיכון וותיקים ובהם 128 יחידות דיור, וכן חלק מפארק פיטרי, בצמידות לקו האדום של הרכבת הקלה ובסמוך למרכז מסחרי וקהילתי.
הוועדה ציינה כי היא רואה חשיבות רבה בקידום תוכנית להתחדשות עירונית בראייה כוללנית במתחם המצוי בסמוך לתוואי רכבת קלה. בהתאם לכך הוועדה קבעה כי תפורסם הודעה על הכנת תוכנית להתחדשות עירונית מתחמית באמצעות הריסת המבנים הקיימים והקמת תשעה מבנים בגובה של עד 12 קומות ובהיקף של כ-450 יחידות דיור, תוך שדרוג משמעותי של המרחב הציבורי. התוכנית מקודמת על ידי משרד הבינוי והשיכון ונערכה על ידי פלד-קימלמן אדריכלים ומתכנני ערים.
יו"ר הוועדה המחוזית ירושלים שירה תלמי באבאי, ציינה: "התוכניות מהוות מימוש הלכה למעשה של חזון ההתחדשות העירונית של הוועדה המחוזית בדבר ציפוף הרקמה הבנויה בפרט בסמיכות לצירי הרכבת הקלה, וזאת על מנת לשפר את איכות החיים העירונית בירושלים ולענות על הביקושים ליחידות דיור בעיר תוך הימנעות מבניה בשטחים פתוחים ככל הניתן. מדובר בתוכניות המייעלות את השימוש בתשתיות העירוניות הקיימות, תורמות להנגשה השכונות לציר הרכבת הקלה, להגדלת עירוב השימושים ברקמה העירונית, ולהחייאת הרחובות".