תושבת שכונת רמות הופתעה לגלות שבמדף המוצג לראווה בספריה השכונתית ברמות ב', עדיין מוצגים ספריו של הסופר חיים ולדר, שנשים התלוננו עליו כי הוא ניצל אותן מינית, חלקן בעודן קטינות.
1 צפייה בגלריה
הסופר חיים ולדר
הסופר חיים ולדר
הסופר חיים ולדר. מה לעשות עם הספרים שלו?
(צילום: דוד25, ויקיפדיה)

אולי יעניין אתכם:

פרשת ולדר: התאבד על קבר בנו בעקבות הפרסומים


ולדר, בן 53 במותו, כתב כ-80 ספרי ילדים ומבוגרים, זכה למעמד חתן פרס ראש הממשלה "מגן הילד" מטעם המועצה הלאומית לשלום הילד, והיה יועץ חינוכי, מרצה ופעיל לרווחת הילד בחברה החרדית.
אולם הקריירה המכובדת שבנה התנפצה לאחר שבתחקיר שפורסם בעיתון הארץ לפני 4 שנים הוצגו עדויות של 3 נשים אשר טענו כי ולדר ניצל אותן מינית, שתיים מהן בעת שהיו קטינות.
כחודש לאחר פרסום העדויות נמצאה גופתו של ולדר בבית העלמין סגולה בפתח תקוה, סמוך לקבר בנו, שנפטר בגיל 28 לאחר מאבק במחלת הסרטן. חקירה העלתה כי הוא התאבד בירייה.

"איך תיתכן מציאות כזו שהספרים שלו מוצגים?"


"אנחנו מנויים לספריה הרגילה ברמות ב ויש שם את כל הספרים שבעולם", סיפרה התושבת, אם ל-4 ילדים, ל' מיינט ירושלים'. "אני קוראת את הז'אנר הרומנטי ויש שם גם ספרי ילדים. לפני שבוע הגעתי לספריה, ויש שם מדף תצוגה שכל שבוע- שבועיים-שלוש, מניחים שם ספרים שרוצים שהציבור ייקח. והציגו שם את הספרים של חיים ולדר ועוד ספר אחד חדש, זאת אומרת שהספריה הוציאה כסף על זה. עד עכשיו, מאז התפוצצות הפרשה הספרים היו בפינה ומי שביקש - קיבל. ועכשיו כבר לא".
"האם אנחנו כחברה צריכים להמשיך לקרוא את הספרים שלו?", היא תוהה. "אני יודעת שהדעות חלוקות, זה סופר - תתעסקי בספר שלו. הספרים שלו באמת מאוד טובים ומאוד יקרים, אבל כשהפרשה התפוצצה זרקתי את כולם".
האם הכעוסה התלוננה ומספר ימים אחר כך, כשהגיעה שוב לספריה, היא כבר לא ראתה את הספרים. "שאלתי את הספרנית אם אפשר לקחת ספרים של חיים ולדר והיא אמרה כן, הם בארון. איך תיתכן מציאות כזו שספרים שלו מוצגים בספריות?".
מעיריית ירושלים נמסר: "בשל הנסיבות הידועות, ולדר המנוח לא הורשע בדין ולא יצאה שום הנחיה מחייבת באשר לספריו. לעירייה אין סמכות להוציא את ספריו מהספריות הציבוריות והבחירה לבקש ולקרוא אותם נמצאת בידי הקוראים עצמם. ספריו של ולדר נרכשו בעבר באמצעות תקציב משרד התרבות טרם פרסום הפרשה, ומאז פרסומה לא נרכשו עוד ספריו".