מאפיית אנג׳ל עוזבת את ירושלים: הנהלת המאפיה הודיעה אתמול (חמישי) על עסקת ענק למכירת שטח המאפייה הוותיקה בגבעת שאול. עד פברואר 2024 יועבר השטח לרוכשים החדשים - קבוצת בשיתוף מור קופת גמל. מאפיית אנג'ל תעבור לפעול ממספר מפעלים עד למועד זה למפעלים חדשים במספר מקומות מחוץ לעיר ובכלל זה נתיבות ולוד. 
2 צפייה בגלריה
מאפיית אנג׳ל
מאפיית אנג׳ל
מאפיית אנג׳ל
(צילום: עטא עוויסאת)
שטח המפעלים והחנות המפורסמת בכניסה לרחוב בית הדפוס משתרע על שטח של כ-19 דונם. בהודעה נמסר כי הכוונה הכללית של הרוכשים היא לפעול להשבחת הקרקע ולהסב אותה למגורים. העסקה המדווחת עומדת על 400 מיליון שקל. רק בשבוע שעבר, וללא קשר  לעסקה הנוכחית, החלו להרוס את טחנת הקמח הצמודה במטרה להקמת מבני מגורים ומסחר.
מאפיית אנגל הוקמה בכלל בשכונת בית וגן לפני כ-90 שנה ועברה למשכנה הנוכחי בשנות השישים של המאה שעברה. אנג׳ל הוא אחד מהמפעלים ומוסדות המזוהים ביותר עם ירושלים. החברה מעסיקה כ-1800 עובדים וכוללת צי משאיות של כ-200 רכבים בפריסה ארצית.
2 צפייה בגלריה
ירון אנג׳ל לצד אביו
ירון אנג׳ל לצד אביו
ירון אנג׳ל לצד אביו
(צילום: שלומי כהן)
ריח הלחם הנאפה בשעות הלילה המאוחרות באזור גבעת שאול הפך מזמן לאחד מסמלי ההיכר שכל ירושלמי חווה. כמו גם התורים הארוכים ללחמניות ולחמים טריים במוצאי חג הפסח. עכשיו, ממש כמו שהמפעל ההיסטורי של תנובה ברוממה נעלם כלא היה והפך לשכונת מגורים למגזר החרדי, כך צפוי להעלם בשנים הקרובות המפעל הענק של אנגל בגבעת שאול.
יונתן גפן כתב בערגה בכבש ה-16 על ריח השוקולד ממפעל עילית ההיסטורי ברמת גן. שכיום נותר מהמפעל רק זכרות מתוקים. עכשיו צריך איזה סופר ילדים שיכתוב את סיפורה של החלה המתוקה אותה מכינים לקראת שבת שנקלעת ומוטבלת בשומשום באנג'ל וריח הלחם נישא באוויר לכל עבר.