מבוכה סביב מיזם היוקרה החדש בליפתא: בכיכר ספרא הופתעו לגלות דרך העיתונות על פרסום המכרז של רשות מקרקעי ישראל (רמ"י), שלא תואם עימם ועם ראש העירייה ונעשה בפועל ללא ידיעתו. עכשיו מנסים גורמים בעירייה לעצור את המכרז על הקרקעות שעליהן שכן גרעין הכפר הערבי מ־1948, היכן שאמורה לקום שכונת יוקרה בבנייה נמוכה שכוללת 260 יחידות דיור ומספר מבני ציבור.
דבר המכרז פורסם לפני כחודש על ידי רמ"י, ואז נקבע שמועד יציאת חוברת המכרז שמפרטת את תנאיו יהיה הרביעי ביולי. בעירייה עושים עכשיו מאמץ לעכב ברגע האחרון את פרסומה של החוברת, מה שימנע מיזמים וקבלנים להגיש הצעות.
היסטוריה לפני יוקרה
לבניית השכונה יש גם ככה לא מעט מתנגדים. אנשי ארגון 'עמק השווה' הפיצו השבוע בקשה לשלוח מייל לראש העירייה נגד הפרויקט, וכבר יותר מ־300 איש עשו זאת. גם יוני יוחנן, שגדל במקום ולאחרונה חנך בו את מלון 'ליפתא בוטיק', יוצא נגד היוזמה, לצד הפעילים החברתיים ואיכות הסביבה. "אין כאן עניין של יהודים וערבים. יש פה מקום היסטורי שהתקיים עוד לפני ימי התנ"ך והמשיך גם אחריו. עכשיו באים עם תוכנית גרנדיוזית שמשווקת ליזם אחד וללא פיקוח שפשוט שתהרוס את המקום, ולכן אני מתנגד לה".
אילן שטייר, אחד מפעילי המאבק למען ליפתא: "מדובר באתר מורשת עולמי שבו שרידים ארכיאולוגיים בני עשרות ומאות שנים. במקום להשאיר אותו לירושלמים ולדורות הבאים, הוא נמכר לאלפיון העליון שבכלל לא מתגורר פה".
כזכור, התוכנית להקמת השכונה אושרה בוועדה המחוזית כבר לפני יותר מעשור. עם זאת היא התעכבה לאחר שנפסק בהליך משפטי כי נדרש סקר שימור של רשות העתיקות. הסקר הושלם לפני כשנתיים, ולאחרונה החליטו ברמ"י כי אין עוד מניעה מפרסום מכרז הבנייה.
מרמ"י נמסר: "רשות מקרקעי ישראל עושה מאמצים אדירים לעמוד ביעדי הממשלה לשיווק יחידות דיור למגורים, וכך גם בתוכנית ליפתא. רשות מקרקעי ישראל פועלת בהתאם להסכם הגג עם העירייה".
מהעירייה נמסר: "פרסום המכרז היה ללא ידיעת העירייה וללא אישורה. מדיניות ראש העירייה, אשר נמסרה לרשות מקרקעי ישראל, הינה לבחון שוב את התוכנית".
לעדכונים נוספים – חדשות ירושלים