הירידה במספר התיירים בירושלים בעקבות "חרבות ברזל" הובילה לסגירת אברהם הוסטל, אחד מבתי המלון המוכרים בעיר. אלא שלאחרונה הוסב המלון למקום מגורים זול עבור סטודנטים הלומדים בעיר.
2 צפייה בגלריה
אברהם הוסטל
אברהם הוסטל
אברהם הוסטל
(צילום: חיים צח)
2 צפייה בגלריה
אברהם הוסטל ירושלים
אברהם הוסטל ירושלים
אברהם הוסטל ירושלים
(צילום: עמית שאבי)

"אברהם הוסטל זה חתיכת מוסד בעיר", אומר חבר המועצה אריאל בזיז (התעוררות) שהוביל את המהלך המעניין. "לפני כמה חודשים התקשר אליי ניצן קמחי, יו"ר הדירקטוריון של אברהם הוסטל הארצי וסיפר שיש להם ירידה של למעלה מ-90 אחוז בעבודה. התיירים לא מגיעים והם נאלצים לסגור את המלון שלהם בירושלים כיוון שהם מפסידים כסף בכל יום שהוא פתוח. תוך כמה שעות חזרתי אליו והצעתי לו לייצר מקום שמספק דיור בר השגה לצעירים וצעירות מכל רחבי הארץ. כך גם נעודד אנשים לעלות לירושלים וגם נציע להם דיור במחיר שהם לא יכולים להשיג בשום מקום".
קמחי אהב את הרעיון ונרתם למשימה בהתלהבות. עמותת טנא ירושלמי - עמותה שקיימת בירושלים כבר מ-15 שנה ותכליתה להשאיר צעירים בירושלים, נכנסה לתמונה והמיזם יצא לדרך. החדרים שודרגו והותאמו לצרכים הסטודנטיאלים וכעת כבר 70 סטודנטים שוכרים שם חדרי יחיד או זוג במחירים שנעים בין 1,700 ל-2,500 שקלים לחודש.


"טנא ירושלמי מלווים סטודנטים שגרים פה, במטרה שחלקם לפחות ישארו בירושלים ולא יעזבו את העיר בתום הלימודים. זה גם מתחבר עם האג'נדה של התעוררות, להשאיר צעירים בירושלים", מסביר בזיז. "יש להם גם חיי קהילה שמחברת בין דתיים וחילוניים. הבשורה הגדולה היא שמעבר לזה שהם מייצרים חיי קהילה ומשאירים את הסטודנטים בעיר, אנחנו מציעים לסטודנטים ממש בית עם חיי קהילה במרכז העיר שיש שם מטבח ענק ובר שפועל, ואמור להיפתח שם גם בית קפה. יש שם גם חללי עבודה לעסקים שרוצים לפתוח שם עסק מתאים. לקחנו בית מלון והפכנו אותו למגורי סטודנטים", הוא אומר בסיפוק. "גם עזרנו לצעירים במרכז העיר וגם עזרנו להשאיר פה סטודנטים. עיריית ירושלים תמכה בפרויקט וחלק מההתניות הוא שהצעירים יחזקו את מרכז העיר".
"אנחנו רוצים שירושלים תישאר מגוונת ולכל האוכלוסיות יהיה ייצוג בה", מוסיפה מנכ"לית עמותת טנא ירושלמי, יעל ברמן דומב. "רצינו שהרוח של אברהם הוסטל לא תעלם מהעיר ואנחנו מממשים את זה על ידי שאנחנו מייצרים קהילה תוססת של אנשים שגרים פה וגם אנשים שיגיעו מבחוץ ויבלו וייהנו ממה שהמקום נותן. מבחינתנו זו עוד דרך לייצר מעגל קהילתי של צעירים בעיר בתקווה שהחיים שלהם ימשיכו אחר כך פה".