כוחות גדולים של מכבי אש הוזעקו אמש (חמישי) למסעדת "אמא" בירושלים, עקב שריפה שפרצה במקום. שבעה צוותי כיבוי הצליחו למנוע מהאש להתפשט לעבר מבנים סמוכים באזור שוק מחנה יהודה. לאחר סריקות לאיתור לכודים הוסר החשש לנפגעים בנפש. עם זאת, עדיין קיים חשש לקריסת המבנה.
3 צפייה בגלריה
השריפה במסעדת ״אמא״
השריפה במסעדת ״אמא״
השריפה במסעדת ״אמא״
(צילום: כיבוי והצלה ירושלים)
3 צפייה בגלריה
השריפה במסעדת ״אמא״
השריפה במסעדת ״אמא״
השריפה במסעדת ״אמא״
(צילום: כיבוי והצלה ירושלים)

רב-רשף אורן אברהמי, מפקד האירוע בכבאות ציין כי "עם הגעתנו למקום הבחנו בלהבות אש שכילו את גג הרעפים של המסעדה. עקב עוצמת האש הוזנקו למקום צוותים נוספים והתחלנו מיד בפעולות כיבוי נמרצות, תוך סריקה יסודית בתוך המסעדה ובמבנים הסמוכים על מנת לשלול הימצאות לכודים".
לדבריו, "פעולות הכיבוי בוצעו הן מתוך המבנה והן מבחוץ באמצעות מנוף גבהים. לאחר סריקות קפדניות לא אותרו לכודים או פצועים. עם זאת, נגרם נזק משמעותי למבנה המסעדה. חוקר דליקות של כיבוי והצלה נמצא במקום לבדיקת נסיבות פרוץ הדליקה". בינתיים, נראה כי במקום נגרם נזק כבד ולא ברור מתי תשוב המסעדה לפעילות.


מסעדת "אמא" נפתחה ב-1981 על ידיו הוריו של יורם, עמרם ומרים בנימין, שעלו לארץ - היא מעיראק והוא מכורדיסטן. היום, יחד עם יורם עובדות במסעדה גם שתיים מבין שלוש בנותיו. "אבא אומר שאנחנו לא דור שלישי אלא דור רביעי, כי גם אימא של סבתא, סבתא רבא מחבובה, עבדה במסעדה", אומרת זהר. "ובכלל, זה מרגיש כאילו כל המשפחה עבדה מתישהו במסעדה, גם אימא שלנו, דודות, דודים ובני דודים".
3 צפייה בגלריה
'אמא'. "המסעדה ממשיכה להיות כשרה"
'אמא'. "המסעדה ממשיכה להיות כשרה"
מסעדת ״אמא״
(צילום: אלון לוי)

לפני שפתחו את המסעדה הייתה למרים ועמרם חנות לבשר ועופות, שבה עבד גם יורם. "יש לנו לקוחות בני 80 פלוס שחלקם אוכלים במסעדה כל יום״" אומר יורם. "הם לקוחות ותיקים שעוד זוכרים את החנות שהייתה לנו. עכשיו בתקופת הקורונה אנחנו מביאים את האוכל שלנו עד אליהם הביתה".