ברחוב מירון, השוכן בין השוק לשכונת גאולה הירושלמית, לא נותנים דו”חות. נהגים רבים מחנים את רכביהם ברחוב הקטן, חלקם בצורה שאינה חוקית, ונהנים מחניה חינם. מי שנהנים פחות הם תושבי הרחוב עצמם, שמתקשים לעיתים למצוא מקום חניה או מוצאים רכבים שחונים שלא כחוק ומפריעים לתנועת רכבים והולכי רגל.

1 צפייה בגלריה
רחוב מירון
רחוב מירון
רחוב מירון
(צילום: ברכה עזר)

“פעם הרחוב היה סגור ולא הייתה אליו כניסה משני הצדדים,” מסביר תושב הרחוב, יעקב עזר. “הילדים היו משחקים פה בכיף. עם השנים, כל אחד שיפץ את הבית שלו ופתחו את פתח הרחוב שפונה לרחוב רש”י. כשהשיפוצים נגמרו, הוא נשאר פתוח.”
“זה סיוט,” מוסיפה תושבת אחרת. “לנו אין מקום לחנות לפעמים, ויש פה הרבה בלגן ואין עם מי לדבר.” לדברי עזר, העובדה שהחניה חינם ושאין אכיפה מצאה חן בעיני אנשים מרחובות סמוכים או מבקרים בשוק, והם החלו לחנות ברחוב שלהם.
“גם כאשר העירייה סגרה את הרחוב, אנשים פרצו את הגדר כדי להמשיך לחנות פה,” הוא אומר. “בחגים זה סיפור; אנשים רבים על החניה. היום אנשים חונים פה חינם, והעירייה אומרת שזה לא שייך אליה. אין אכיפה ברחוב הזה. באו כמה פעמים אנשים מהעירייה ואמרו שהם לא יודעים מי אחראי, ושצריך לעשות תהליך ארוך כדי לספח את זה לעירייה. התשובות לא מובנות. אז אני אומר, אם זה לא שייך לעירייה, אולי אני אפרוץ עם מרפסת לחצר. אם זה לא שלכם, אז של מי זה? מי אחראי?” הוא תוהה וממשיך, “אף אחד לא יודע מה לעשות. אם נדע, יהיה יותר קל לקבל החלטות, אבל כרגע זה לא פה ולא שם. פעם שמו פה צבע אדום-לבן, אבל לא עשו אכיפה, אז הורידו את זה. ברחוב רש”י הסמוך נותנים דו”חות כל הזמן. לא יודע איך להסביר את זה.”


מעיריית ירושלים נמסר כי: “מדובר ברחוב פרטי ועל כן לא מתבצעת בו אכיפה. במידה והתושבים מעוניינים בביצוע אכיפה ברחוב, יש לפנות למינהל הקהילתי.”