״אנו, תושבות ותושבים, מכל הקשת הדתית - חילונים, דתיים, מסורתיים וחרדים, פונים אליכם בדרישה לפעול בדחיפות כדי למנוע את סגירת מגרש הכדורסל בפארק סן סימון בשבתות ובחגים״. כך נפתח מכתב ששיגרו תושבים בשכונת קטמון, לראש עיריית ירושלים משה ליאון, למנכ״ל העירייה וליועץ המשפטי שלה. על המכתב חתומים 250 תושבים, בעוד ששעון החול אוזל ולעירייה נותר זמן מוגבל לערער על הפסיקה.
בשבוע שעבר נחשף ב-mynet כי שופט בית משפט השלום בירושלים, אורן סילברמן, פסק לסגור את מגרש הכדורסל בשכונת קטמון בימי שבת. ההחלטה מעוררת זעם רב בקרב תושבי השכונה — שנחשבת לשכונה פלורליסטית מעורבת, בה מתגוררים בשכנות טובה תושבים חילונים ודתיים ליברליים כאחד.
עוד בחדשות:
"עיריית ירושלים בוחנת את השלכות פסק הדין וגם את שאלת הערעור העומד לרשותה בתוך שלושת השבועות הקרובים", מסרו השבוע בכיכר ספרא. בשבוע שעבר דיווחה העיתונאית ענבר טוויזר (N12) כי אשת השכן שהגיש את העתירה לסגירת המגרש, היא בכירה במחלקה המשפטית בעיריית ירושלים.
״פסק הדין שהתקבל הוא מסוכן ותקדימי אשר לא רק שצפוי להשפיע על אופיה של השכונה, אלא שיש חשש אמיתי שהוא יהווה תקדים מסוכן כלפי מגרשים נוספים ואף מתקנים ציבוריים אחרים ונעילתם בשבת״, מזהירים התושבים. לא ייתכן שהחלטה כזו תתקבל בהליך מסוג זה אותו יזם תושב יחיד ושלציבור אין בו זכות עמידה. אנו דורשים ודורשות מעיריית ירושלים לערער על פסק הדין ולעמוד על כך כי החלטה שכזו הנוגעת לצביונה של השכונה, לא יכולה להינתן באופן אגבי, בהליך לא מתאים ומבלי שנשמע קולו של הציבור״.
״לא נעמוד מנגד כאשר צביונה של שכונתנו, המגוונת והפלורליסטית, משתנה מתחת לאפנו מבלי שניתנה לנו הזדמנות להגן עליה״, סיכמו התושבים. ״אנו מצפים ומצפות מעיריית ירושלים לעשות ככל שביכולתה על מת לבטל את פסק הדין, למה השכונה ולמען ירושלים כולה״, כתבו.
הפרשה החלה בשנת 2018, לאחר שלשמואל פיינגולד, בעל דירה הממוקמת בסמיכות לפארק קורט שבקטמון, נמאס מהרעש שמגיע ממגרש הכדורסל הנמצא בצמוד לרחוב חזקיהו המלך. לכן הוא פנה לבית המשפט בבקשה להוציא צו מניעה שיורה לעירייה לצמצם באופן ניכר את הפעילות במקום בשעות המנוחה.
בפסק הדין קבע השופט אורן סילברמן: "נקודת המוצא להכרעה היא מסקנת מומחה בית המשפט ולפיה פעילות במגרש הנדון לאחר השעה 22:00 מהווה 'רעש בלתי סביר' על פי תקנות רעש בלתי סביר. עוד ציין בהחלטתו כי לאור קביעת המומחה, הוא נאלץ להגביל את הפעילות במקום וקבע: "בנסיבות דנו הפסקת הפעילות במגרש הכדורסל מהשעה 22:00 ועד לשעה 08:00 למחרת, כפי שקבעה גם הנתבעת, נותנת את המענה הראוי והמאזן. לא מצאתי הצדקה לבקשת התובע להפסקת הפעילות בשעה מוקדמת יותר. בהעדר אמצעים אפקטיביים אחרים לאכיפת שעות הפעילות במגרש ולאור המטרד לאחר השעה 22:00 הרי שיש מקום לחייב את הנתבעת לנעול את המגרש בין השעות 22:00 עד 08:00 ומכניסת שבת ומועד ועד לצאת השבת".
רות עיטם, תושבת השכונה ואם לבת 12, אמרה ל-mynet וידיעות ירושלים: "סגירת המקום בשבת, זה ההיפך הגמור של כל מה שגן ציבורי צריך להיות. הוא אמור לשמש לפנאי ולהנאה בימות המנוחה. הנעילה מנוגדת לכל מה שמרחב ציבורי צריך להיות. הפארק משמש את הבת שלי והחברות שלה. איך יכול להיות בכלל שבית המשפט יפקיע מהציבור מקום פנאי ביום פנאי".