שתי ארוחות קהילתיות גדולות בשכונות קריית יובל ובית הכרם, המתבססות על אלף קילו של פירות וירקות במצב טוב, שהיו אמורים להיזרק לזבל בשוק הסיטונאי, תתקיימנה השבוע. המארגנים, ארגון "מצילות המזון" ופעילים ופעילות מהשכונות, מצפים למאות משתתפים בכל ארוחה. הם מקווים לעורר מודעות לכל השפע שכבר קיים בעיר, לצמצם את זריקת המזון ולחזק את הקהילתיות והנושא בשכונות. האירוע בשיתוף פעולה עם אגף חברה בעיריית ירושלים וקרן ירושלים.
3 צפייה בגלריה
הסעודה הקהילתית שנערכה בפעם שעברה
הסעודה הקהילתית שנערכה בפעם שעברה
הסעודה הקהילתית שנערכה בפעם שעברה
(צילום: ארגון מצילות המזון)
איתי פלד ממייסדי "מצילות המזון" הסביר את המורכבות בהכנת ארוחה כה גדולה, כשלמעשה עדיין לא ידוע איזו סחורה תוצל באותו היום: "לפעמים מצילים עשרות ק"ג של גזרים, כרישה, תפוחי אדמה, מלונים וכו' ובהתאם צריך ליצור באופן מיידי ויצירתי, תפריט.
"פעם יצרנו ארוחה שלמה מהקוקטייל ועד הקינוח, רק ממאות גזרים שהצלנו. כשיש כמות גדולה של בצלים אפשר גם לטגן אותם לטובת תבשילים, אבל גם להכין ריבת בצל מתוקה. כרובים יכולים להפוך לסטייקים, לממולאים ועוד ועוד. כל ארוחה היא פרויקט בפני עצמו, אבל החלק הקהילתי והגברת המודעות הם לא פחות חשובים".

3 צפייה בגלריה
הסעודה הקהילתית שנערכה בפעם שעברה
הסעודה הקהילתית שנערכה בפעם שעברה
הסעודה הקהילתית שנערכה בפעם שעברה
(צילום: ארגון מצילות המזון)

הארוחה הראשונה תתקיים בבית טיילור בקרית יובל, ביום שלישי ה-4.7 בשיתוף מעגל מזון יובלים, של המינהל הקהילתי ובה תתארח השפית ליאת כהן, שתבשל עם המתנדבים סעודה מוצלת, לצד הופעה מוסיקאלית של Divano Swing ועוד.

קראו גם:

סעודת הקיץ הקהילתית השנייה, תתקיים בבית הועד בבית הכרם, ביום שישי ה-7.7 משעות הבוקר ועד הצהרים ותכלול, פרט לסעודה שתבושל במקום, גם דוכנים, החלפות בגדים, סדנאות וכו'.
איך משלמים? ההשתתפות בסעודות מבוססת על מודל של 'שלמו כפי רצונכם' כדי לתמוך בהמשך פעילות הצלת המזון ואף מוצע להתנדב בהפקה עצמה. כל המשתתפים חוזרים הביתה עם פירות וירקות שנותרו בתום האירוע.

3 צפייה בגלריה
הסעודה הקהילתית שנערכה בפעם שעברה
הסעודה הקהילתית שנערכה בפעם שעברה
הסעודה הקהילתית שנערכה בפעם שעברה
(צילום: ארגון מצילות המזון)

ארגון "מצילות המזון" יצר במהלך הארבע שנים האחרונות שיתוף פעולה עם השוק הסיטונאי, במסגרתו נאספו ע"י למעלה ממאתיים מתנדבים חמש מאות טון של ירקות ופירות שהיו מיועדים להיזרק לאשפה בגלל מראה, פגמים קטנים ועודף בסחורה.
עודפי התוצרת הטריה הם הלב הפועם של כל העשייה של "מצילות המזון" דרכן הן מפעילות בסטות בשכונות בעזרת תושבי השכונה שפתוחות לכולם, פעילויות חינוך בבתי ספר, סדנאות בישול ושימור מזון, ואירוח קולינרי של קבוצות במרכז קיימות סביב מזון, הראשון מסוגו בישראל.
קרית יובל (בית טיילור) 4.7 החל מהשעה 14:30 ׀ בית הכרם 7.7 (בית הוועד) החל מהשעה 08:30. יש לציין כי בארגון מבקשים סיוע בהקמה ובבישול טרם הסעודה.