החיים בזבל: לאחרונה התקבלה במוקד העירוני פנייה של צעירה מקטמונים. לדבריה, מפתחות האופנוע של בעלה הושלכו יחד עם שקית הזבל לפח המוטמן שסמוך לביתם.
מתברר שבמוקד העירוני מתורגלים בנושא, ושם ביקשו מהתושבת לסגור את מכסה הפח בעזרת אזיקון או חוט ברזל עד שתגיע משלחת חילוץ.
אחרי פחות משעה הגיעו נציגי אגף התברואה והם חילצו את הפח מהמתקן. שקית האשפה אותרה ונבדקה אבל המפתחות לא היו שם. למרבה המבוכה, הצעירה גילתה כי המפתחות האבודים נשכחו בבית, אבל היא הודתה בחום לנציגי העירייה על הסיוע המהיר והאדיב.
יצוין כי ב־2017 החליטו בכיכר ספרא על יוזמה להחליף את פחי האשפה הענקיים והירוקים, המכונים 'צפרדעים', במתקנים שמוצבים מתחת לפני הקרקע. הדבר מגדיל את השטח הציבורי, משפר את מראה הרחובות, מקטין מפגעי ריח ונוכחות מזיקים ומצמצם אפשרות לשריפה. עד כה הותקנו ברחבי העיר יותר מ־2,200 פחים כאלה, שכל אחד מהם מכיל עד 5 קוב אשפה. את חלקם מפנים שלוש פעמים ביום, אחרים רק פעם ביממה, ויש גם כאלה שנאספים רק שלוש פעמים בשבוע. הממוצע הוא 12-6 פעמים בשבוע, כאשר חיישנים מיוחדים שמותקנים יחד עם המתקן מתריעים כאשר הפח מלא ויש לאסוף אותו.
קראו גם:
החיסרון היחיד של הפחים המוטמנים הוא שכאשר משליכים אליהם חפץ יקר ערך לא ניתן לחלצו באופן עצמאי אלא יש לפנות למוקד העירוני. בשנים האחרונות היו מספר מקרים של חילוץ חפצים יקרי ערך מפחים, כולל חילוץ אדם שניסה לחלץ חפץ מפח ונתקע בפנים.
למנהל אגף התברואה גיל גורני יש כמה הצעות מעשיות שעשויות להקטין את התופעה. "מומלץ לתושבים להפריד דברים יקרי ערך מהאשפה. דברים חשובים לשים בכיסים או בתיק, וכאשר הולכים להשליך את הזבל שלא יהיה ביד שום דבר חוץ משקית האשפה. לפעמים פותחים את המכסה ואז המפתחות נופלים פנימה, אז לא כדאי להיות עם שום דבר יקר ערך כשהולכים להשליך את האשפה".