מחיאות כפיים ומחווה לחטופים: מדריך TOP 50 PIZZA, מגזין הפיצות הנחשב בעולם בסגנון איטלקי-נאפוליטני קיים הבוקר (יום ב') את התחרות השנתית בטוקיו שביפן, במסגרתה דירג את מיטב הפיצריות ברחבי העולם.
במסגרת התחרות, נבחרה הפיצריה הירושלמית LA-PIEDRA כפיצה הכשרה הטובה בעולם. 'לה פיאדרה' התחרתה בקטגוריית אסיה-פסיפיק, הקטגוריה בה פיצריה מישראל זכאית להתחרות. זו הפעם השלישית ברציפות בה המדריך היוקרתי, מדרג פיצריה מישראל, וכמו בפעמים הקודמות, כך גם השנה, 'לה פיאדרה' נכנסה לרשימה היוקרתית, כשזכתה במקום ה-37, מה שהפך אותה לפיצרייה הכשרה הטובה בעולם.
במהלך האירוע היוקרתי שקיבץ לתוכו את מיטב הפיציולואים מרחבי העולם, נקרא לבמה אבי סינקלר, שף ושותף ב׳לה פיאדרה׳ וקיבל בשם הפיצרייה ושותפיו תעודה מהמדריך המכונה בקרב המומחים ״המישלן של הפיצות״ וכן חולצת שף של המדריך. שף סינקלר הנרגש עלה לבמה עם כובע כתום, כמחווה לבני משפחת ביבס שנרצחו בשבי חמאס, וכשהציג את התעודה לקהל, סימן בתנועת יד עם שלוש אצבעות כמחווה לחטופה ששבה מהשבי בחיים - אמילי דמארי.
הטקס בטוקיו
(צילום: רון ירקוני)
שף אבי סינקלר: ״אני מתרגש מהמעמד ומהאירוע המרשים. גאה שפיאדרה זכתה בתואר הפיצה הכשרה הטובה בעולם ומבטיח לכולם כי גם בשנים הבאות לה פיאדרה תמשיך להביא בשורה בדמות טעמים משובחים ותוסיף לתת כבוד למאכל שאנו חיים, נושמים ואוהבים כל כך - הפיצה".
על המחווה המרגשת שעשה על הבמה, הוסיף סינקלר: ״התקופה המורכבת אותה אנו חווים מאז השבעה באוקטובר, מלווה אותנו בכל יום, ובכל דקה. גם ברגע משמח שכזה, מחובתנו לזכור את מי שזכינו לשמוח בחזרתם לשלום, ולצערי, את מי שלא שבו לביתם בדרך לה פיללנו והותיר בנו זעזוע וכאב עמוק. נמשיך לקרוא מעל כל במה לשובם של אחינו ואחיותינו החטופות והחטופים הנמצאים כבר 522 ימים בשבי חמאס. שובם לביתם יהיה ניצחון ענק ושמחה אדירה לכולנו״.
קראו גם:
התחילו ברחוב אגרון
לה פיאדרה, מסעדת הפיצה כוללת כיום שלושה סניפים, שניים בירושלים וסניף נוסף בפתח תקוה, עמלה בימים אלו על התרחבות הרשת ועל פתיחת שירות משלוחים. בתפריט שלה מוצעות מגוון פיצות בשיטה הנאפוליטנית - טאבון אבן המובער ע״י טאבון עצים. כמו כן, מכיל התפריט מגוון מנות דוגמת פסטה בטאבון, סלט פנצנלה, ברולה חצילים וקנולי.
בשנת 2016 נפתח הסניף הראשון של פיצריית פיאדרה ברחוב אגרון בירושלים. השם PIEDRA נבחר ע״י הבעלים כמחווה של השף, אבי סינקלר לאמו, ממוצא ארגנטינאי. משמעות השם היא "האבן", המייצגת את ליבה של הפיצריה - טאבון האבן המובער ע״י עצים, ומכין את הפיצה במהירות, באיכות ובחום של מעל 400 מעלות, כיאה לשיטה הנאפוליטנית. הפיצות המשובחות מורכבות מחומרי גלם מובחרים וטריים המספקים חוויה של טעמים עשירים.
התפריט מציע מגוון פיצות מקמח איטלקי, תוך שימוש בבצק בתפיחה איטית במשך 24-36 שעות. התפריט נע בין מרגריטה קלאסית לפרשנויות שונות המשלבות גם טעמים מקומיים. בנוסף, במסעדה מגישים מנות נוספות מהמטבח האיטלקי כמו סופלי וקינוחים כמו קנולי כאשר כל המוצרים מוכנים במקום ובעבודת יד.