בחגים טרחנו, עבדנו, בישלנו ואירחנו ועכשיו הגיע הזמן לקצת חופש משעות המטבח המרובות. זה הזמן להכיר את אופציית 'שף פרטי' שמגיע לבית שלכם ומבשל במקומכם. עדן כהן, בן ה 29 הוא שף מארח. ביום יום הוא חלק מצוות המטבח של 'יקב פסגות' ובערבים שף פרטי שמגיע, עושה קסמים ומקים ארוחה שווה לפי בחירתכם.
3 צפייה בגלריה
השף עדן כהן
השף עדן כהן
השף עדן כהן
(צילום: מהאלבום הפרטי)

כהן גדל בעיר וסיים תיכון ברנה קסין. לאחר שירות קרבי הוא עשה את הטיול לדרום אמריקה וחזר ישר ללימודי הנדסה אותם זנח לטובת המטבח "עד היום אמא שלי מתבאסת שעזבתי את לימודי ההנדסה, אבל היום היא מבינה שפה מצאתי את השקט שלי, העשייה שלי והמקום ליצור במיוחד לאור העובדה שאני עדיין לא מוותר על הקובה מטפוניה שלה". כהן מדבר בעיקר על השקט של היום כשהוא אחרי שירות מילואים (תותחנים בעזה) ובמלחמה הזאת השקט הוא מצרך חובה.

3 צפייה בגלריה
הטורטליני של שף עדן כהן
הטורטליני של שף עדן כהן
הטורטליני של שף עדן כהן
(צילום: מהאלבום הפרטי)

את תחילת דרכו במטבח החל בג׳אקו סטריט שם נחשף לסרוויס ויצירה: "המטבח בג'אקו היה דינאמי, יצירתי והתאהבתי בבישול דגים בעיקר" מספר כהן. "אחרי עבודה אינטנסיבית עברתי לצפון למסעדה שבעליה בעלים של יקב ומגדל בקר לשחיטה, שם נחשפתי לעשייה בתחום הבשר והיין. אחרי תקופה בגולן גוייסתי למילואים ארוכים יחד עם הצוות שלי ומאז השחרור אני ב'יקב פסגות', פנינה של ממש ביקבים הישראלים".
3 צפייה בגלריה
שף עדן כהן
שף עדן כהן
סלט, לחם, גבינות
(צילום: מהאלבום הפרטי)

מה נאכל? המטבח של כהן (או שלכם...) הוא מגוון וכולל בתוכו לא מעט פרודוקטם בניהם ירקות טריים שהוא מגדל בעצמו בגינה שלו במושב ענתות בו הוא מתגורר. כחלק מהעבודה יש 'תיאום ציפיות' ותפריט בנוי שיכול לכלול למשל בראשונות דגים/בשרים נאים, סלטים, ירקות, לחם שנאפה במקום, אנטיפסטי, מרקים ועוד. במנות העיקריות מבחר בשרים לפי בחירה, דגים או אפילו חלבי או טבעוני, פסטות, תבשילים, ממולאים וכמובן שכהן עובד בשיטות בישול שונות כמו אידוי, סו-וויד, טיגון ועוד. כל הארוחה היא בעבודת יד והשילובים לפי רצון הלקוח שיודע מה אורחיו אוהבים. לכל אלה כמובן ניתן להוסיף יינות (שייעוץ לגביהם ניתן לקבל מהשף), קינוחים ועוד.


מה עוד? אז למרות שהמושג 'שף פרטי' נשמע יומרני, אין ספק שחוויה כזו עם חברים ומשפחה זה בילוי כייפי. רעיון הפריט הוא של המארחים אבל היד היא יד שף. גם בנודע למירים, הרי שהתמחור הוא לפי התפריט שייבחר, מה שבטוח? זהו מחיר משתלם לעומת יציאה למסעדה. ליצירת קשר עם עדן, בנייד 050-2554866