יומיים לפני פסח, השיק דורי ברוך את הפיצריה החדשה והכשרה שלו ברחוב הלני המלכה במרכז העיר. ברוך, בן 43 ממלחה, אב לאלה, העניק לפיצה שלו את שמה של בתו - "פיצאלה" (פיצה - אלה).
5 צפייה בגלריה
פיצאלה ברחוב הלני המלכה בירושלים
פיצאלה ברחוב הלני המלכה בירושלים
פיצאלה ברחוב הלני המלכה בירושלים
(צילום: אבישג זוהר)

אולי יעניין אתכם:

במקום בנק, על שם הבת


"את כל זה בניתי בידיים שלי", מספר ברוך ל'מיינט ירושלים'. "המקום היה סניף של בנק מזרחי טפחות. פירקתי את כל הארונות ואת המקום בתוך יומיים, עשיתי הכל לבד. בבניה של המקום אח שלי עזר לי קצת עם האינסטלציה ועוד בן משפחה עזר לי עם המסגרות, אבל את כל השאר עשיתי לבד. עשיתי הרבה טעויות בדרך מן הסתם, אבל אני יודע איפה כל בורג נמצא", הוא גאה. ובאמת המקום נראה נקי ויפה, נעים לשבת שם.
גם בתו של ברוך, אלה, מגיעה הרבה. "אלה בת 10", הוא אומר בגאווה. "היא מגיעה הרבה והיא מאוד גאה במקום. היא ליוותה אותי מהרגע הראשון וגם עשתה פה כמה דברים, היא בנתה איתי קיר. היא מאוד גאה והיא מאוד אוהבת, לא לכל ילדה בת 10 יש פיצה על שמה".
הדרך לתעודת הכשרות היתה מעניינת.
"הרבה לפני פסח פניתי לרבנות והם אמרו שהם לא נותנים אף תעודת כשרות לפני פסח כי יש להם הרבה עומס", מספר ברוך. "בגלל שהם פה שכנים, ברחוב החבצלת, כל פעם במקום לכתוב מייל הייתי ניגש ודופק בדלת עד שהביאו לי תעודה".

5 צפייה בגלריה
דורי ברוך
דורי ברוך
דורי ברוך
(צילום: אבישג זוהר)

ביומיים האלה שהיה פתוח לפני פסח למד ברוך שהעסק צריך להיות פתוח עד מאוחר בלילה, "כמו שחשבתי מלכתחילה. למדנו גם שחשוב לשים שולחנות וכסאות בחוץ. זה עסק חדש ועדיין אין פרסום ורוב רובם של הלקוחות הם לקוחות חוזרים. זה מרגש, זה אומר שאנחנו עושים פה משהו טוב".
איך ההרגשה שיש לך מקום משלך?
"מרגש מאוד, מפחיד מאוד, מלחיץ מאוד ומעייף מאוד. לא ישנתי כבר חודש בערך. שמתי פה הרבה כסף שאין לי ואין לדעת מה יהיה. אבל אני מאוד מאמין בי ובמוצר ואני מקבל רק פידבקים טובים".

5 צפייה בגלריה
פיצאלה ברחוב הלני המלכה בירושלים
פיצאלה ברחוב הלני המלכה בירושלים
פיצאלה ברחוב הלני המלכה בירושלים
(צילום: אבישג זוהר)

הרחבה בירושלים מתמלאת כל לילה


ברוך עבד בפיצריות בעבר, את ההחלטה לפתוח עסק הוא קיבל כשהבין שקשה להתפרנס בתור שכיר. "עבדתי בפיצות ואני אוהב את המטבח ואת העניין הזה של להגיש לאנשים אוכל ופה ראיתי הזדמנות. יש פה את הבר, את התקליט. כל הרחבה הזו", הוא מצביע, "מתמלאת כל לילה. וזו אחת המטרות, לנסות להפריח את חיי הלילה".
עיקר העבודה בערבים?
"לאו דווקא, כי בבוקר יש פה תנועה של עובדי המשרדים השונים. יש פה את חברת עדן למעלה וחברת מוריה ועובדי הבנק והעסקים מסביב. בבוקר זה יותר פיצה אישית ופסטה וסלט ובערב יותר זה פיצות. כי אנשים יושבים בבר ופתאום יש להם פיצה מול העיניים. זה טוב לי וזה טוב להם. אני כרגע עובד מהבוקר עד הלילה, אני יוצא לא לפני 2 בלילה. זה חשוב לי שאנשים יזכרו וידעו שיש מקום שפתוח בלילה".

5 צפייה בגלריה
האוכל של פיצאלה
האוכל של פיצאלה
האוכל של פיצאלה
(צילום: 'קינו מדיה' סטודיו לצילום שיווק ופרסום)

אז מה נאכל? בתפריט של פיצאלה אפשר למצוא, חוץ מפיצה טעימה, גם פיצה ללא גלוטן, פיצה טבעונית, פסטה מוקרמת, סלט עם רוטב מאוד מיוחד, זיווה, קלזונה ולחם שום אוורירי וטעים. מחירי הפיצות נעים בין 30 שקל לאישית ל-58 למשפחתית, יש גם פיצות כוסמין או ללא גלוטן טיפה יקרות יותר. כל הפסטות יעלו לכם 40 שקל, מאפה קלזונה יעלה 32 שקל וסלט הבית 36 שקל.

5 צפייה בגלריה
האוכל של פיצאלה
האוכל של פיצאלה
האוכל של פיצאלה
(צילום: 'קינו מדיה' סטודיו לצילום שיווק ופרסום)

המחירים זולים יחסית לשוק, לברוך זה חשוב והוא מסביר: "אנחנו משתדלים לשמור על מחירים מאוד זולים. אני מאוד מקווה שאני אצליח לשמור על רמת מחירים כזו נמוכה.
"לא מעט אנשים חוזרים ואומרים אחרי שהם אכלו: חופשי אתה יכול להעלות מחירים. אבל אני לא רוצה, אני מנסה להישאר נגיש, אנחנו לא אנשים עשירים ויודעים מה זה לקנות אוכל בחוץ. אני מקווה שאצליח ושאני לא אופטימי מידי".
'פיצאלה', רחוב הלני המלכה 9. שעות פתיחה: 11 בבוקר עד 1.30-2.00 בלילה.