זה יהיה הרגע שכל אוהד ירושלמי ואוהדים מרחבי הארץ, גם בכדורגל וגם בכדורסל, מחכים לו בכיליון עיניים - הגעת הרכבת הקלה לאצטדיון טדי ולהיכל הפיס ארנה.
הרכבת שאמורה לנוע בקריית הספורט של ירושלים בחציון הראשון של 2026 תשנה את כל כללי המשחק ותקל משמעותית בהגעה וביציאת האוהדים הרבים הפוקדים את טדי והארנה. התמונות המוכרות של טורי המכוניות החונות על כל פיסת אדמה ומדרכה ברדיוסים הסובבים את טדי, צפויות להשתנות במהלך השנה באופן דרמטי.
הרכבת הקלה צפויה לנוע בצדו הצפוני של אצטדיון לטדי ולעבור בצמוד לארנה עם תחנות הורדה והעלאה נוסעים בסמיכות רבה אליהם. המשמעות, הגעה נוחה, יעילה ומהירה למתקני הספורט הגדולים בארץ , חסכון בזמן יקר, בעלויות ובעיקר בעצבים ובאי הנוחות בשהות הממושכת בפקקים או במציאת חנייה מרוחקת ובצעדה לעבר האצטדיון.
קו הרכבת הקלה אמור להגיע לקריית הספורט מכיוון גן הטכנולוגי, דרך צומת אגודת ספורט הפועל ובית"ר, טדי, היכל הפיס הארנה, מרכז הטניס המחודש, וימשיך דרך מנהרה באורך כ-240 מטרים הצמודה לארנה לכביש דב יוסף.
סוף לפקקים ולעומס
"אנחנו מחכים בצפייה גדולה להפעלת הרכבת הקלה לטדי", אמר השבוע שימי מזרחי, אוהד בית"ר ירושלים הפוקד את אצטדיון טדי באופן קבוע, "להיתקע בפקקים לפני המשחק, לחפש חנייה בנירות ולהיות בפקקים הארוכים שאחרי המשחק מקשים מאוד על האוהדים. הרכבת היא הפתרון האולטימטיבי לבעיות הללו. כיף להגיע בזמן ובנחת לראות כדורגל בלי לצאת שעתיים שלוש לפני המשחק. בדיוק כמו באירופה".
מעבר לשדרוג המשמעותי בחוויה האוהד הממוצע המגיע לטדי ולארנה, הגעת הרכבת הקלה לקריית הספורט תשדרג את האיזור כולו שיהפוך למרכזי ונגיש במיוחד.
מבחינת המסחר, הגעת הרכבת תוביל גם לפיתוח מסחרי נרחב בכל קריית הספורט לטובת תושבי העיר ואלפי האוהדים שיגיעו למשחקים. חנויות המסחר העתידות לקום בקרוב מתחת היציע הצפוני בטדי ושטחי המסחר שיקומו במרכז הטניס שעובר שיפוץ משמעותי יהפכו את האזור לאטרקטיבי גם מבחינה מסחרית.
קראו גם:
השפעת הרכבת הקלה באזור תבוא לידי ביטוי גם בתחום הנדל"ן, עם מיזמי מגורים חדשים שיקומו בסמוך ויהפכו את האזור למבוקש. "הגעת הרכבת לקריית הספורט, לצד תנופת ההתחדשות והבנייה שחווה שכונת קטמונים, יביאו למהפך אמיתי בשכונה הוותיקה שתשנה את פניה ללא היכר בשנים הקרובות", אמר יוסי אטון מנכ"ל חברת קדמת היובל, מיזמי רובע SOHO, הנמצא בקו ראשון לקריית הספורט. הרובע מונה כ-1050 יחידות דיור, בהובלת החברות קדמת היובל ואפריקה התחדשות עירונית, שייבנו ב-5 מגדלים בני 35 קומות, במקומן של 376 דירות ישנות שנבנו בשנות ה-60.
אטון טוען כי "האזור מעניק יתרונות רבים למשפחות ירושלמיות רבות ולמשקיעים, ובהם איכות חיים, מיקום מנצח, נגישות תחבורתית, שטחים ירוקים, שדרה מסחרית ייחודית וקרבה למוקדי הספורט, התרבות והפנאי של ירושלים".