שכונה חדשה בדרום ירושלים: הוועדה המקומית לתכנון ובניה ירושלים המליצה בשבוע שעבר לוועדה המחוזית על הפקדת תכנית חדשה להקמת אזור מגורים חדש במתחם אמת המים הדרומי הסמוך לקיבוץ רמת רחל. השבוע אישרה הוועדה המחוזית את התכנית להפקדה.
התכנית מציעה בניית שכונה חדשה הכוללת כ-1,215 יחידות דיור ו-250 יחידות לדיור מוגן, מגדל אחד בן 28 קומות ועוד 11 מתחמים למגורים בין 7 ל-11 קומות. כמו כן, מוצעת חזית מסחרית כלפי הכביש המרכזי בשכונה ב-6 ממגרשי המגורים, ומגרש אחד למסחר בשטח ציבורי פתוח סמוך למבנים.
זאת ועוד, במסגרת התכנית מוצע שטח ציבורי פתוח, ו-9 מגרשים למבני ומוסדות ציבור, הכוללים בית-ספר על-יסודי, בית-ספר יסודי, גני ילדים, ואולם ספורט. עורך התכנית הינו אדריכל ארי כהן, ממשרד "ארי כהן אדריכלות ובינוי ערים".
ראש עיריית ירושלים, משה ליאון: "הקמת מתחם הדיור מדרום לרמת רחל, היא חלק מהמדיניות העירונית להגדלת היצע הדיור בעיר באמצעות בינוי בשטחים פנויים ובקידום התחדשות עירונית. פיתוח האזור יכלול בינוי של מבני ציבור, פיתוח סביבתי וכן פיתוח תשתיות תחבורה ציבורית, אשר יקשרו את המתחם לכלל שכונות העיר".
בארגוני השמאל 'שלום עכשיו' ו'עיר עמים' מתחו ביקורת על המלצת הוועדה המקומית לאשר תוכניות בנייה על קו התפר של הקו הירוק בטענה כי התוכניות המדוברות פוגעות באפשרות עתידית ליצור רצף בנייה במגזר הערבי ונועדו בעיקר לשבש כל סיכוי להסדרים מדיניים עתידיים. כמובן שאישור הוועדה המקומית היא רק המלצה לאישור והאישור הסופי יינתן בוועדה המחוזית.
חברת המועצה לורה ורטון: "טוב שהעירייה ממשיכה לבנות עבור תושביה. עם זאת, במקרים אלה יש לא מעט היבטים תמוהים. למשל, למה לבטל מעונות לסטודנטים כאשר מספר הסטודנטים והביקוש למעונות רק עולה משנה לשנה? למה בגבעה הצרפתית אין ככר או חיבור לשכונה הסמוכה שיקל על סטודנטים ערבים להגיע ללימודים או לבית החולים? לגבי רמת רחל, אין בעלות ברורה לרוב השטח (שהוא מעבר לקו הירוק) אך סביר שהרוב בבעלות פלסטינית. האם לא הגיע הזמן לתכנן בנייה עבור 38% של תושבי העיר? נדמה לי שמוותרים על איכות התכנון לטובת כמות בלבד".
פורסם לראשונה: 11:00, 09.01.22