מכה לוועדה המחוזית ירושלים: בית המשפט המחוזי בירושלים פסק היום (ב') כי החלטת הוועדה המחוזית לבניית מגדלים בשכונת רסקו מבוטלת מכיוון שהצעת הוועדה אינה תואמת לתוכנית האב המקורית.
1 צפייה בגלריה
המתחם המיועד ברסקו
המתחם המיועד ברסקו
המתחם המיועד ברסקו
(צילום: פרטי)

בהחלטת השופט אילן סלע נאמר כי "הדיון יושב לוועדה על מנת שתינתן החלטה חדשה בתכנית המופקדת, וזאת לאחר שיתקיים דיון פומבי לשם שמיעה נוספת של אלה שהגישו התנגדות לתוכנית ומעוניינים להישמע".

מגדל של 23 קומות


כזכור, כ-400 מתושבי שכונת רסקו התארגנו כדי להגיש עתירה מנהלית, על ידי עורכי הדין רפי אטינגר ועודד אפיק, כנגד יו"ר הוועדה המחוזית והוועדה המקומית ירושלים, הרשות לפיתוח ירושלים, המנהלת להתחדשות עירונית ועיריית ירושלים. העותרים מבקשים להציל את השכונה מפני הפגיעה הצפויה בשל אישור תכנית טשרנחובסקי-שמעוני הכוללת מגדל בן 23 קומות ו-3 בניינים בני 10 קומות, סך הכל 298 יחידות דיור, כ-430 כלי רכב ומנהרה המחברת בין החניון לכביש השירות בהרצוג.
לטענת העותרים מדובר בתכנית פינוי-בינוי עצומת מימדים בלב הרחובות המקומיים, הצרים והחד-סטריים של שכונת רסקו. בנוסף, התכנית מהווה סטייה מהותית וקיצונית מהנחיות תכנית האב לשכונת רסקו ותכנית המתאר 'ירושלים 2000' ללא כל נימוק סביר.
"יש פה תקדים, זו פעם ראשונה שהתושבים זוכים בעתירה נגד הועדה המקומית", אמרה ל'מיינט ירושלים' תושבת השכונה ומתכננת ערים ועובדת סוציאלית במקצועה, דורית פרי. "לא הסכמנו עם הפריצה של תוכנית האב, המגדל עם 23 קומות לא עבר לנו בגרון, זה חוסר צדק משווע. הרמנו פה את כל השכונה וגייסנו 120 אלף שקלים. השופט אישר את ביטול התוכנית ואמר שיש חריגה מתוכנית האב. אפשר לחרוג קצת, אבל אי אפשר לחרוג בצורה כל כך בוטה.
"נציגי הוועדה המחוזית הודו שהם חרגו והזמינו את התושבים חזרה לוועדה, אבל אנחנו לא תמימים", היא טוענת, "דרשנו מהשופט שאולי הוא יחזיר אותנו לוועדה, אבל שהם לא יחרגו. הוא מחזיר אותם ל-8 קומות וזה תקדים. יש אולי הצלחות שצלחו ברמה הפרטית, אבל פה יש שכונה שעתרה נגד עיריית ירושלים והרשות לפיתוח ירושלים ואחרים, וזה שם פה איזושהי נקודת אזהרה לוועדה המחוזית. אתם לא יכולים לדרוס ברגל גסה את תוכנית האב".

קראו גם:

למרות ההצלחה והשמחה, והעובדה כי השופט דרש כי יוחזרו לתושבי השכונה הוצאות המשפט, תחושות התושבים מעורבות.
"התושבים זכאים לשדרוג הבית שלהם ולממ"ד, עליהם כואב לי הלב", אומרת פרי. "אבל הם נהגו לא בחוכמה. היזם פיתה אותם על ידי זה שיביא להם 40 מטר תוספת כשמותר בירושלים עד 25 מטר תוספת. זה בא על חשבון המרחב הציבורי. אם הדיירים היו מתנגדים, הבניין היה פחות גבוה ולא היינו מתנגדים. אבל הצלחנו נגד הוועדה המחוזית. זה ניצחון מתוק ומר בשביל הדיירים וזה לבוא לשכונות האחרות ולומר להם אפשר לנצח. הנה - הצלחנו. ואם נצטרך נערך לשלב ב".