בעיריית ירושלים יערכו בקרוב בחינה מחודשת של כל הבקשות לתוספת ממ"ד במבנים המיועדים לשימור שנדחו בשנה החולפת, על רקע הלחימה והכנסת אזור ירושלים לטווח האש.
לנוכח המצב הבטחוני החליט יו"ר ועדת השימור יוחנן ויצמן לערוך בדיקה חוזרת של כל הבקשות שנדחו בשנה האחרונה בוועדה והן יובאו לבדיקה מחודשת.
לדברי ויצמן, כל תוספת בנייה במבנים לשימור היא בעייתית, ואולם במקרים שבהם בעל המבנה לשימור מעוניין להוסיף ממ"ד אמור ההליך להיות הרבה יותר קל ופרקטי. שיקול הדעת במקרה של בקשה לתוספת ממ"ד נמצא בידי ועדות התכנון, אך על פי תקנות התכנון והבנייה, שהן המחייבות, ניתן לאשר באופן עקרוני תוספת ממ"ד בכל בניין כלשהו לשימור ללא חריגים.
עם זאת, לטענת ויצמן במחלקה לשימור בעיריית ירושלים המציאות קשה יותר, כשבלא מעט מקרים הוצבו תנאים מחמירים, ובחלק לא מבוטל מהם הבקשה לתוספת בנייה לצורך הקמת ממ"ד פשוט נדחתה על הסף. "המדיניות חייבת להשתנות, וצריך לבוא לקראת בעל הנכס שמגיש בקשה לתוספת ממ"ד בבית שבבעלותו", אומר ויצמן. "הכוונה היא לאשר תוספת בנייה של ממ"ד בנראות הכי נמוכה ולא בחזית הראשית של הבניין".
קראו גם:
לדבריו, גם בעלי הנכס אינם רוצים לפגוע בערך הנכס ובנראות שלו והם יעדיפו להקים את הממ"ד כך שיפגע הכי פחות בנראות. "האינטרס של הציבור הרחב ושל ועדת השימור זהה במקרה זה לאינטרס של בעלי הנכס", הוא אומר.
מהעירייה נמסר: "מחלקת השימור אינה דוחה את הבקשות המוגשות על הסף וכל בקשה נדונה לגופו של עניין, על פי הערך השימורי של הבניין ותנאי השטח. במקרה הצורך העירייה מציעה פתרונות המאפשרים בניית ממ"דים במיקום שאינו בולט, כגון בתת־הקרקע, בחזית שאינה פונה לרחוב ובמעטפת הבניין הקיים".