ניצחון לתושבי רוממה: הוועדה המחוזית אישרה בשנה שעברה תוכנית שהגישה רשות מקרקעי ישראל (רמ"י) להקמת מלון ענק במגרש הממוקם בין רחוב יפו לשרי ישראל בעיר.
1 צפייה בגלריה
פרויקט הכניסה לעיר
פרויקט הכניסה לעיר
פרויקט הכניסה לעיר
(הדמיה: דגן פתרונות ויזואליים)
לפי התוכנית שאושרה, היה אמור לקום מלון בן 30 קומות, עם למעלה מ־600 חדרי אירוח, המלון הגדול בישראל שהיה אמור למשוך לירושלים תיירים וצעירים רבים. אלא שבוועדה המקומית החליטו לחסום את הפרויקט והתוכנית השאפתנית, שאליה כבר ניגשו מספר יזמים שרצו להשקיע מאות מיליוני שקלים בהקמת המלון, נחסמה בימים האחרונים. הסיבה: "תוספת המגורים אינה תואמת לשכונה שבה נמצא הפרויקט - שכונת רוממה ולכן אינה מתאימה לבינוי כפי שמוצע", נכתב בהחלטת הוועדה.
גורם בכיר בכיכר ספרא אמר השבוע בשיחה עם mynet כי עשרות תושבי השכונות החרדיות הסמוכות הגישו בשנה האחרונה התנגדויות לוועדה המחוזית, מה שגרם לחברי המועצה מהסיעות החרדיות לפעול בוועדה המקומית לעצירת הפרויקט. המיזם כולל עשרות קומות של תיירות, מסחר, ואפילו בריכת ענק על הגג עם נוף לחומות העיר העתיקה.

"לא מתאים לאופי"

לדברי הבכיר החרדי, "להתקומם על ההחלטה זו צביעות. המלון נמצא בסמיכות לשורת שכונות חרדיות, ולחלוטין לא מתאים לאופי ולצביון השכונות. בשביל זה בחרו בנו, כדי לייצג את האינטרסים של הציבור שלנו. יש מקום להקים את הפרויקט, אך יש לבצע לשם כך הידברות מעמיקה ולבחון את צורכי כלל המגזרים בעיר, תוך התחשבות ברגשות כולם".
מנגד ראש האופוזיציה ויו"ר 'התעוררות', עופר ברקוביץ', תקף את ההחלטה. "ליאון בחר קואליציה שלא מעודדת ירושלים יצרנית", אמר, "הגשתי בקשה לדיון חוזר במליאה וניאבק על שינוי ההחלטה האומללה הזו, ששיקולים זרים מנחים אותה".
תחילת המריבה לפני כשנה וחצי, אז אושרה במחוזית בניית מלון שאמור היה להתנשא לגובה 30 קומות בפינת הרחובות יפו-רוממה, אלא שהתנגדות החרדים הובילה לפשרה והמבנה המיועד התכווץ ל-‭15‬ קומות בלבד. אבל גם אז נציגי המגזר לא הסתפקו בזאת ודרשו לבטל את המיזם ולהקים במקומו בניין מגורים.
"לבנות מלון בלב ליבה של שכונה חרדית זה טירוף", טען כבר אז גורם חרדי בקואליציה, "זה יביא לפריצות ולחילול שבת. לא נאפשר את הדבר הזה".
תגובת העירייה: "התוכנית המדוברת נדחתה בוועדה המקומית משום שלא תאמה את תוכנית המתאר העירונית. היא גם לא מיישמת את ההחלטות הקודמות של המקומית והמחוזית, לפיהן גובה הבנייה במתחם לא יעלה על 12 קומות. יש לציין כי גם מגיש התכנית התנגד לה כפי שהוגשה בטענה שאינה כלכלית ולא ישימה, וביקש להוסיף לה 100 יחידות דיור, דבר המצריך תכנית חדשה, במסגרתה ייבחנו גם צרכי הציבור הנלווים ליחידות דיור אלה. ככל שתוגש תכנית בהתאם, היא תידון שוב בוועדות התכנון".